x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Ultimele repetiţii: Cavaleria britanică a ieşit cu fast pe străzile londoneze (Foto)

Ultimele repetiţii: Cavaleria britanică a ieşit cu fast pe străzile londoneze (Foto)

27 Apr 2011   •   15:15
Ultimele repetiţii: Cavaleria britanică a ieşit cu fast pe străzile londoneze (Foto)

La Londra se desfăşoară ultimele repetiţii pentru nunta regală care va avea loc vineri. Toate drumurile care duc la palatal Buckingham şi cele pe care se va desfăşura traseul viitorilor miri către Westminster Abbey au fost închise, în timp ce 1.000 de membri ai forţelor armate au început ultimele repetiţii pentru ziua cea mare.

Pregătirile au început încă dinainte de răsărit, pe străzile londoneze pe care va păşi convoiul regal putând fi văzute atât cavaleria cât şi trăsurile şi maşina Rolls Royce care îi vor purta pe Prinţul William lşi Kate Middleton împreună cu familiile lor. Toţi participanţii şi-au purtat uniformele, cu excepţia membrilor cavaleriei care şi-au păstrat  ţinuta oficială roşie pentru ziua nunţii. “Aşa cum se întâmplă la orice nuntă, puteţi să vă imaginaţi că repetiţiile se vor desfăşura până în ajunul cununiei”, a declarat purtătorul de cuvânt al prinţului William, citat de Reuters.

Pregătiri intense face ş mass.media, în capitala Angliei ajungând şi o mică armată de ziarişti, care îşi pregătesc locurile de filmare în apropierea palatului Buckingham. Se preconizează că evenimentul va atrage o audienţă globală de 2 miliarde de oameni. “Am venit în valuri, suntem o echip de câteva mii”, a declarat un reporter NBC din Washington, adăugând că oamenii din media dau la tot pasul unul peste celălalt.

Şi agenţiile de turism aşteaptă cu nerăbdare nunta regală, preconizând că vor avea cu 600.000 de turişti mai mult în Londra în data de 29 aprilie. “Acest lucru art putea adduce un venit de până la 50 de milioane de lire”, a declarat un purtâtor de cuvânt al agenţiei naţionale de turism VisitBritain.

Pentur ziua de vineri, poliţia britanică face apel la populaţia care va lua parte la eveniment, îndemnând oamenii să fie cu ochii în patru la potenţiale ameninţări şi promiţând că nu vor tolera nici o încercare care ar putea afecta buna desfăşurare a evenimentului. Pe 29 aprilie, 5.000 de ofiţeri de poliţie vor fi la datorie pentru a preîntâmpina potenţiale ameninţări venite din partea grupurilor de militanţi islamişti, anarhişti sau hărţuitori.

Şi pentru ca totul să râmână curat după desfăşurarea ceremoniei, 130 de măturători stradali, 30 de maşini de colectare a deşeurilor şi 80 de vehicule dotate cu perii de curăţat drumurile aşteaptă să se ocupe de cele140 de tone de deşeuri estimate a fi lăsate de cei care vor asista la eveniment. (foto: dailymail.co.uk)

×