x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Un american, judecat pentru că a făcut trafic cu iguane pe care le-a ascuns în proteza de picior

Un american, judecat pentru că a făcut trafic cu iguane pe care le-a ascuns în proteza de picior

de Jurnalul National    |    14 Apr 2008   •   00:00

Un californian care a introdus în Statele Unite ale Americii iguane, ascunse în proteza de la picior, a fost acuzat de trafic şi posesie ilegală de animale protejate, riscînd să fie condamnat la închisoare,

Un californian care a introdus în Statele Unite ale Americii iguane, ascunse în proteza de la picior, a fost acuzat de trafic şi posesie ilegală de animale protejate, riscînd să fie condamnat la închisoare, relatează Mediafax. Procesul este programat pe 14 iulie, potrivit avocatului său. Jereme James, de 34 de ani, a furat trei pui de iguane dintr-o rezervaţie ecologică din Insulele Fiji din sudul Oceanului Pacific. Apoi a călătorit pînă în Statele Unite, ascunzînd animalele în proteza sa de la picior. Iguanele sunt o specie pe cale de dispariţie din cauza distrugerii habitatutul lor.

 

O artistă din Italia care încerca să ajungă în Israel făcînd autostopul, găsită moartă în Turcia

O artistă de 33 de ani, care a plecat la începutul lunii martie din Milano şi intenţiona să ajungă în Israel făcînd autostopul, a fost găsită moartă, vineri, în nord-vestul Turciei, relatează Mediafax. Giuseppina Pasqualino di Marineo, supranumită Pippa Bacca, călătorea îmbrăcată într-o rochie de mireasă, drept simbol al păcii mondiale. Ea a fost dată dispărută de mai multe zile. O persoană a fost arestată de poliţie în acest caz, iar anchetatorii cred că artista a fost ucisă, potrivit agenţiei de presă Anatolie. Victima a fost descoperită într-o pădure în apropiere de Gebze, la aproximativ 300 de kilometri la nord-vest de Ankara. Potrivit agenţiei Anatolie, suspectul ar fi transportat victima în camioneta sa, ar fi violat-o, apoi ar fi strangulat-o cu mîinile goale. Bărbatul suspectat a mai fost acuzat şi de furt în trecut. Primarul localităţii a precizat că victima era goală cînd corpul său, aflat în descompunere, a fost găsit. Ea a plecat din oraşul său de origine, Milano, pe 8 martie, împreună cu o prietenă, şi dorea să ajungă la Tel Aviv, în Israel. Cadavrul va fi trimis, luni, în Italia.

 

"Rocky", cel mai bun film cu subiect sportive

Filmul "Rocky", cu Sylvester Stallone, lansat în 1976, s-a situat pe primul loc într-un top al celor mai bune producţii cu subiect sportiv, potrivit rezultatelor unui sondaj realizat de un site de internet destinat cinefililor, informează mirror.co.uk. "Rocky", povestea unui pugilist fără speranţe care ajunge campion mondial, a fost aleasă de 20% dintre participanţii la sondajul realizat de site-ul de internet lovefilm.com. În 1976, "Rocky" a cîştigat trei premii Oscar, la categoriile "cel mai bun film", "cel mai bun regizor" şi "cel mai bun montaj". Datorită acestui rol, actorul american Sylvester Stallone a devenit celebru în lumea întreagă. Pe locul al doilea în top s-a situat filmul "Echipa de bob" (1993), în regia lui Jon Turteltaub, o comedie despre echipa de bob olimpică jamaicană. Locul al treilea a fost ocupat de drama "O fată de milioane", în care Clint Eastwood interpretează rolul unui antrenor ce pregăteşte o pugilistă interpretată de Hilary Swank. "O fată de milioane" a primit în 2005 patru premii Oscar, inclusiv pentru cel mai bun film şi cea mai bună regie, semnată de Clint Eastwood. Pe locul al patrulea, la egalitate, s-au situat drama romanţată "Jerry Maguire" (1996), care i-a adus lui Cuba Gooding Jr. un premiu Oscar, şi drama, devenită între timp clasică, "Taurul furios" (1980), semnată de Martin Scorsese, pentru care Robert de Niro a primit un premiu pentru cel mai bun actor din partea Academiei americane de film. În acelaşi top au mai fost incluse, în ordine, "Terenul de baseball" (1989), cu Kevin Costner, "Albii nu pot să sară" (1992), cu Wesley Snipes şi Woody Harrelson, "Carele de foc" (1981), recompensat cu patru premii Oscar, drama de război "Drumul spre victorie" (1981), cu Sylvester Stallone şi Michael Caine, şi comedia "Pasiunea snobilor" (1980), cu Chevy Chase.

 

Alice Cooper şi Slash, onoraţi pentru munca împotriva consumului de droguri şi alcool

Veteranii Alice Cooper şi Slash, solistul trupei Velvet Revolver, vor fi onoraţi pentru munca lor cu persoane dependente de droguri şi alcool, în cadrul unei gale organizate pe 9 mai la Hollywood, informează Mediafax. După 26 de ani de abstinenţă, Alice Cooper are un sfat pentru generaţia mai tînără: "Nu este necesar să mori pentru arta ta". Rocker-ul va fi onorat pentru munca sa cu artiştii dependenţi de droguri şi/ sau alcool în timpul unui dineu şi al unui concert organizate, pe 9 mai, de MusiCares MAP Fund, o asociaţie care oferă membrilor comunităţii muzicale acces la tratamente de dezintoxicare şi recuperare. "M-am făcut util unor prieteni de-ai mei", a spus Cooper, care va fi recompensat cu premiul Stevie Ray Vaughan. "Sunt persoane care mă pot suna tîrziu, noaptea, să-mi spună «Fie vorba între noi, am o problemă»", a spus Cooper. MusiCares îl va onora şi pe Slash, chitaristul trupei Velvet Revolver, pentru faptul că s-a dedicat misiunii şi scopurilor organizaţiei. Cooper şi Slash vor susţine cîte un concert la un eveniment la care nu se va servi alcool, organizat la Music Box, la teatrul Fonda, alături de Cat Power, Blind Melon şi Camp Freddy.

 

La Salonul de frumuseţe de la Bologna a fost prezentat aparatul împotriva căderii părului

Se bazează pe tehnica diatermiei, costă peste 10.000 de euro şi a fost prezentat pentru prima dată la 'Cosmoprof', Salonul mondial de frumuseţe pentru bărbaţi, de la Bologna - este dispozitivul împotriva căderii părului, ce poate fi achiziţionat în exclusivitate de saloanele profesioniste, notează Il Messaggero. Aparatul stimulează pielea capului fără să transmită energie electrică. La salon sunt trasate liniile noii mode masculine. Se renunţă la culorile prea vii, firele albe sunt acoperite cu culori naturale, iar tonalităţile cele mai căutate sunt culoarea uşor aurie, roşu arămiu sau culoarea nisipului. Se acordă o atenţie şi îngrijirii mîinilor, cu împachetări, creme şi o pilă specială care face unghiile mai luminoase şi mai netede, informează Rompres. şi unghiilor le este dedicat un pavilion, 'Nail World; un lac de unghii preţios obţinut din praf de diamant provenit din America, apoi unghii-bijuterie, adezivi care reproduc elegante camee în relief, etc. Iar pentru cine merge la discotecă există lacul de unghii transparent care devine albastru la lumina ultravioletă. Este posibilă şi reconstrucţia genelor, graţie unui proces simplu, dar costisitor: aplicarea durează circa o lună, iar noile gene  sunt rezistente şi la apă. La salon participă şi Paris Hilton, care este imaginea unei firme americane care prezintă extensii de păr. Tînăra bogătaşă americană, sosită cu puţină întîrziere faţă de program, a fost primită de circa 200 de persoane. ''Ciao, Bologna, iubesc Italia'', a spus ea în italiană, prezentîndu-se în blue-jeanşi şi T-shirt, cu ochelari de soare roz, pantofi albi cu toc. Paris Hilton sosise în Bologna cu un avion de linie de la Paris, s-a transferat la bordul unui Cadillac cu ferestrele fumurii într-un hotel luxos din centru, unde va locui pînă luni. Unicul ''inconvenient': o parte din valizele starului se află în continuare pe aeroportul Charles de Gaule.

 

Primii născuţi sunt mai inteligenţi decît fraţii lor

Conform unui nou studiu primii născuţi au o şansă mai mare să fie mai inteligenţi decît fraţii lor, informează Rompres. Astfel, conform acestui studiu, primii născuţi au o şansă mai mare de a avea cel mai ridicat coeficient de inteligenţă dintre fraţi, în timp ce ultimii născuţi au cel mai scăzut IQ, conform cercetătorilor de la Universitatea Vrije din Amsterdam. Acest studiu se bazează pe analiza coeficientului de inteligenţă a 650 de copii care au fost testaţi de trei ori pînă la împlinirea vîrstei de 18 ani. ''Acest efect este identic şi la băieţi şi la fete. Cel mai mare punctaj IQ a fost obţinut de copiii care nu aveau fraţi mai mari, aceştia fiind urmaţi de copiii care avea un singur frate mai mare. Copiii cu doi sau mai mulţi fraţi mai mari au obţinut cel mai scăzut punctaj în testele de inteligenţă'', a precizat prof. Dorret Boomsma. Acest studiu va fi publicat în revista Intelligence. Cauzele pentru care primii născuţi sunt mai inteligenţi decît fraţii lor mai mici nu sunt cunoscute cu exactitate, însă oamenii de ştiinţă susţin că nivelul ridicat de atenţie de care se bucură primii născuţi din partea părinţilor ar putea să influenţeze într-o manieră determinantă dezvoltarea intelectuală ulterioară. Însă în timp ce primii născuţi sunt cei mai inteligenţi, un alt studiu sugerează că ultimii născuţi sunt cei mai iubiţi şi favorizaţi de către părinţi. Un studiu realizat la University of California pe 2.000 de familii a realizat o tipologie a copiilor conform căreia primii născuţi au un comportament dominant, sunt religioşi, cerebrali şi de multe ori nevrotici, în timp ce mijlociii sunt rebeli, mai puţin religioşi, impulsivi şi mai deschişi către noi experienţe, iar mezinii sunt cei mai sociabili dintre copii, prezenţe agreabile, creativi şi de obicei cei mai favorizaţi de către părinţi în relaţiile cu ceilalţi fraţi.

 

Doi bărbaţi judecaţi pentru că ar fi încercat să şantajeze Casa Regală a Marii Britanii

Doi bărbaţi acuzaţi că au vrut să şantajeze un membru al familiei regale britanice cu speculaţii legate de sex şi consum de droguri urmează să fie judecaţi, luni, la Londra, transmite Associated Press. Ian Strachan, în vîrstă de 30 de ani şi Sean McGuigan, în vîrstă de 40 de ani, neagă că ar fi cerut 50.000 de lire sterline  (65.000 de euro) 'prin ameninţare' de la familia regală. Cazul este centrat în jurul unei înregistrări video înfăţişînd un angajat al Casei Regale britanice care se pare că ar fi consumat droguri şi ar fi întreprins relaţii sexuale cu un membru al familiei regale. Un ordin judecătoresc nu permite ziariştilor să publice numele presupusei victime sau al vreunui potenţial martor în proces. Buckingham Palace a refuzat să comenteze acest caz, însă presa britanică a relatat că ţinta şantajului nu este un membru important al familiei regale. Strachan şi McGuigan se află la închisoare de cînd au fost arestaţi, la 11 septembrie 2007, în urma unei operaţiuni a poliţiei într-un hotel din Londra. Un detectiv sub acoperire prezentîndu-se ca un angajat al Casei Regale i-ar fi contactat pe cei doi presupuşi şantajişti şi ar fi aranjat întîlnirea cu aceştia la hotelul Hilton din Londra.

 

Britney Spears nu va avea un rol permanent într-un serial TV

Britney Spears, a cărei apariţie episodică în sitcomul ''How i Met Your Mother'' a dus la atingerea unei audienţe record pentru acest serial, nu va avea un rol permanent, a precizat starul acestui serial, Neil Patrick Harris, informează Rompres. În urma succesului înregistrat cu apariţia de luna trecută din serial, presa americană de scandal a lansat speculaţia că vedeta pop ar fi primit un rol permanent în show-ul de televiziune. Însă actorul Neil Patrick Harris, interpretul rolului Barney Stinson în acest serial, a infirmat aceste speculaţii, precizînd că Britney Spears nu este pregătită să devină actriţă. “Britney nu este o actriţă. Ea a interpretat un rol timp de o săptămînă şi a făcut-o foarte bine, însă munca pe platourile de filmare, pornind de la memorarea scenariului şi pînă la improvizaţii. Este nevoie de talent dar şi de cunoştinţe profesionale pentru a face asta în fiecare săptămînă. Dacă joci o dată într-un episod este ok, însă dacă joci în mod regulat într-un serial munca pe platourile de filmare devine foarte grea. Britney Spears nu va primi un rol permanent în acest serial'', a declarat el.

×
Subiecte în articol: magazin serial născuţi