x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Un avion pilotat de o bunicuţă, interceptat în timpul vizitei lui Obama la Chicago

Un avion pilotat de o bunicuţă, interceptat în timpul vizitei lui Obama la Chicago

de Agerpres    |    05 Aug 2011   •   10:12

Doua avioane de lupta F-16 au interceptat un avion pilotat de o femeie de 75 de ani dupa ce a intrat in spatiu aerian restrictionat in timpul recentei vizite a presedintelui Barack Obama la Chicago, au declarat joi oficiali federali americani, informeaza Associated Press.

Comandamentul de Aparare Aerospatial Nord-American (NORAD) a declarat pentru Daily Herald ca avioanele de lupta au fost convocate dupa ce controlorii de trafic aerian nu l-au putut contacta pe pilot in dupa-amiaza zilei de miercuri. Presedintele a fost la Chicago pentru o strangere de fonduri sarbatorindu-si ziua de 50 de ani.

Aparatele F-16 au interceptat un Kitfox Model 2, un avion ultrausor, pilotat de Myrtle Rose din South Barrington, o suburbie a orasului Chicago. Rose s-a intors cu avionul pe aeroportul Mill Rose Farm, a declarat purtatorul de cuvant al NORAD, locotenent Michael Humphreys.
Avionul lui Rose nu avea radio, fortand NORAD sa foloseasca avioane de lupta pentru a identifica si intercepta aparatul, a spus Humphreys.

Cu astfel de restrictii temporare de zbor, "nu exista linii trasate in aer. Uneori este un pic cam greu sa spui unde te afli... de obicei, este doar o greseala', a declarat purtatoarea de cuvant a NORAD Stacey Knott pentru ziar.

Pilotul s-a intalnit cu autoritatile locale, a adaugat Knott. Administratia Federala a Aviatiei ancheteaza.
Rose nu parea afectata dupa incident, a afirmat la randul sau adjunctul sefului de politie Ray Cordell. "Ea nu stia ca a intrat in spatiu aerian restrictionat', a adaugat el, remarcand in gluma ca "nu avem avioane de lupta care sa zboare peste sat foarte des', in referire la localitatea de domiciliu a lui Rose, South Barrington, un orasel de 4.500 de locuitori la marginea Chicago.

×