x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Un francez la Porţile Orientului

Un francez la Porţile Orientului

de Pompiliu Kostas Radulescu    |    29 Iul 2007   •   00:00
Un francez la Porţile Orientului

Gilles Sohm şi AG2R, lider in domeniul pensiilor şi protecţiei sociale in Franţa, au decis să intre pe piaţa romănească pentru a-şi pune experienţa şi savoir-faire-ul in serviciul romănilor.


Know-how. Demolănd mitul pensionarului - categorie socială defavorizată, compania franceză AG2R, creată in 1951 in Franţa, de către reprezentanţi ai angajatorilor şi salariaţilor, pentru a asigura pensiile complementare obligatorii, se măndreşte cu faptul că nu a avut niciodată un incident de plată in mai bine de o jumătate de secol de existenţă. De altfel, ca recunoaştere, compania a primit anul trecut distincţia "La Corbeille d’or" din partea revistei "Mieux vivre son argent", lider al presei financiare in Franţa, premiu decernat prin tradiţie acelei societăţi care realizează timp de trei ani consecutiv cele mai bune cifre de randament financiar.

Puternică in acest domeniu datorită experienţei sale, AG2R are in prezent nu mai puţin de 5 milioane de participanţi şi plăteşte pensii in fiecare lună pentru alte 2,7 milioane de persoane. AG2R administrează, pentru salariaţii francezi, active de 12 miliarde de euro, iar in 2006, cifra de afaceri a companiei a depăşit 8 miliarde de euro, dintre care 70% sunt realizaţi in domeniul pensiilor. Astăzi după ce a realizat parteneriate in Rusia, Bulgaria, Maroc, Algeria, Grecia, şi Vietnam, iar in curănd Serbia şi China, AG2R a intrat şi pe piaţa romănească.

Credem in viitorul Romăniei. Importanţa Romăniei in planurile de dezvoltare internaţională ale AG2R este dovedită de faptul că Romănia este prima ţară unde compania are o prezenţă directă. "Romănia este o piaţă foarte mare, prin importanţa sa, dar şi prin dinamismul economic al ţării. Credem in viitorul Romăniei", declară Gilles Sohm, director general al AG2R Fond de pensii SA.

AG2R va investi la inceput 8 milioane de euro pentru a lansa activitatea, concentrăndu-se pe domeniul pensiilor obligatorii. In funcţie de cererile pieţei, compania va oferi şi alte produse, de la pensii facultative, la asigurări şi economisire salarială. "Produsele următoare vor fi dezvoltate la momentul oportun, potrivit cu nevoile salariaţilor şi companiilor. Pentru moment, ceea ce contează, este de a aborda bine sectorul pensiilor pilonul II, care este esenţial pentru interesul ţării", spune Gilles Sohm.

Pensionarul, un partener.
Compania AG2R consideră că pensiile sunt un parteneriat pe termen lung. "Pentru noi, nu ne oprim la perioada de acumulare financiară corespunzătoare derulării carierei profesionale. In Franţa, AG2R ii insoţeşte pe participanţi şi in timpul perioadei de restituire a banilor, plătindu-le pensia", spune directorul general. "In Franţa, AG2R este lider şi in cotă de piaţă, şi in calitate de servicii, şi avem vocaţie să facem acelaşi lucru pe piaţa romănească», adaugă directorul general.

×
Subiecte în articol: magazin ag2r