x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Un Negru la Casa (Albă) Presei

Un Negru la Casa (Albă) Presei

de Adriana V. Paduraru    |    16 Ian 2009   •   00:00

Nu numai americanii au negrul lor. Îl avem şi noi pe-al nostru: Dan Negru. Am profitat de faptul că preşedintele Barack Obama va fi învestit la Casa Albă şi l-am chemat şi noi pe Dan la casa noastră: Casa Presei.



Vedeta Antenei 1 a acceptat numaidecât să fie preşedinte, chiar şi pentru o zi. Şi n-a venit singur la locul de întâlnire, ci împreună cu "First dog", bineştiut fiind faptul că orice preşedinte care se respectă trebuie să aibă şi un "First animal". Iar Dan al nostru are un câine: Google. Din păcate şi din motive foarte obiective, patrupedul ciobănesc mioritic n-a fost disponibil pentru şedinţa foto. Aşa că am apelat la o "dublură". Un superb Teranova în vârstă de 7 ani: Evo. Şi uite aşa, în loc de un negru la Casa Presei ne-am făcut cu doi. Ce mai, superofertă!

"DIN CASĂ". Nu numai Google a avut nişte mici indisponibilităţi, ci şi soarele. Care s-a ascuns după o perdea de nori ce au început să cearnă zăpadă ca-n poveşti. Aşa că, din cauze meteorologice, ni s-a cam dat conceptul puţin peste cap. Şi ceea ce s-a dorit a fi o şedinţă foto out-side, s-a transformat într-una in-door. Că doar nu era să-l lăsăm pe bietul Dan în costum de preşedinte în mijlocul ninsorii. De îndată ce s-au deschis uşile liftului, Evo s-a transformat într-o adevărată vedetă. A intrat repede în pielea unui "first dog" şi s-a lăsat fotografiat din toate colţurile.

VIN BLONDELE. La televizor, Dan Negru va reveni la 29 ianuarie cu un nou sezon "Te pui cu blondele?". Nu ne dezvăluie foarte multe despre emisiune, invitându-vă să-l urmăriţi în fiecare joi de la 20:30.

  • Eşti preşedinte, îţi alegi consilierii din rândul vedetelor tv. Pe cine, în ce probleme îi vrei ca sfătuitori?
La Turism aş pune-o pe Teo, e rodată într-ale excursiilor, la Interne pe Dan Diaconescu ca să fie la curent cu toate crimele şi sinuciderile, la Externe pe Cabral, ar avea relaţii bune cu Obama şi Finanţele le-aş lua tot eu. La zgârcenia mea în trei săptămâni raţionalizez tot.

  • Pe cine ai pune purtător de cuvânt?
Pe Zăvoranca. Mai e nevoie de explicaţii?

  • Dar la serviciile speciale?
Pe Lazarus, sigur găseşte conspiraţii la tot pasul.

  • Cine ai vrea să-ţi cânte "Happy Birthday, mister president"?
Corul celor 50 de blonde de la show-ul meu, Te pui cu blondele.

  • Ce ţi-ar plăcea şi ce nu ţi-ar plăcea dacă ai fi într-adevăr preşedinte?
Mi-ar plăcea că aş scăpa de traficul din Bucureşti datorită girofarurilor; mi-ar plăcea că mi-aş pune toţi prietenii în ministere-cheie şi ne-am apuca împreună să golim toată visteria statului; mi-ar plăcea că aş desfiinţa Liga 1 la fotbal, că aş pleca în vizite de lucru peste tot în lume pe banii statului, n-aş rata nici o ţară; aş desfiinţa toate televizunile, aş păstra una singură unde mi-aş face propria emisiune care ar avea o superaudienţă din moment ce le-am desfiinţat pe toate celelalte. Ăsta e visul meu: să fac o emisiune la o televiziune care să fie singură pe piaţă, ca TVR înainte de ’89. Nu mi-ar plăcea că la un moment dat totul s-ar termina şi, după câte am făcut...

  • Cum te-ai antrena ca să ai reflexele lui Bush, în caz că vrea cineva să arunce cu pantoful în tine?
Aş desfiinţa toate televizunile şi aş păstra doar TVR Cultural ca să avem cât mai mulţi desCULŢI...

  • Dacă ai putea să schimbi ceva la Casa Presei, ce ai schimba?
Locaţia ei, aş muta-o în Algeria sau în Sudan, în plin deşert Sahara.

  • De ce?
Mi se pare o monstruozitate cu camere înalte de cinci metri, cu lifturi în care s-ar putea turna toată seria filmelor de groază "Saw" şi cu secere şi ciocane pe pereţi... Paradoxal, acolo e presa liberă din România...

  • Povesteşte-ne un lucru amuzant legat de "first dog" Google.
E pur românesc, mioritic, la gât are o fundiţă roşie, deci prieten al PSD, obişnuieşte să mănânce orice, inclusiv portocale, prieten şi cu PDL, aşa că întruneşte majoritatea politică.

×
Subiecte în articol: cover story