x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Un oraş întreg din Spania a câştigat la loterie

Un oraş întreg din Spania a câştigat la loterie

23 Dec 2011   •   15:02
Un oraş întreg din Spania a câştigat la loterie

1.800 dintre cei aproximativ 2.000 de cetateni ai oraselului Granen din Spania au castigat impreuna 735 de milioane de euro la celebra loterie "El Gordo", care are cele mai mari premii din lume.

Toti locuitorii din Granen au avut bilete cu acelasi numar - 58268, trezindu-se peste noapte fiecare cu cate un premiu care depaseste 400.000 de euro.

Vestea i-a facut pe locuitorii oraselului sa iasa pe strazi si sa danseze. "Este ceva extraordinar", a declarat Pilar Azagra, vanzatoare la sediul loteriei din oras. "Am auzit vestea si nici n-am avut timp sa reactionez. Oamenii au inceput sa se adune la sediu", a mai spus aceasta, adaugand ca patru persoane din familia sa sunt printre castigatori.

Azagra a mai spus ca "ploaia de bani" este binevenita, dat fiind ca din cauza crizei, mai toate afacerile din Granen falimentasera sau erau pe cale de a da faliment.

Loteria spaniola mizeaza pe impartirea castigurilor si nu pe atribuirea unui "premiu cel mare" pentru o singura persoana. Obiceiul este ca mai multe persoane sa imparta costurile unui singur bilet sau ale unei serii de bilete, ceea ce face ca, de multe ori, premiile sa revina locuitorilor din acelasi oras.

Loteria "El Gordo" face parte deja din traditiile de Craciun din Spania, fiind infiintata in 1812. Premiile se decerneaza pe 22 decembrie. (D.R.)

×
Subiecte în articol: el gordo loterie spania granen spania