x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Un Putin pentru Anna

Un Putin pentru Anna

de Sînziana Stancu    |    27 Iul 2010   •   00:00
Un Putin pentru Anna
Sursa foto: Alexander Zemlianichenko/AFP/Mediafax

Vladimir Putin, fost colonel al KGB, care a spionat în perioada sovietică în RDG, cuprins de nostalgia acelor vremuri, a cântat în duet cântece patriotice sovietice cu fermecătoarea Anna Chapman, dar şi cu cei nouă colegi de spionaj de-ai ei proaspăt expulzaţi de americani, într-un schimb de spioni ca în vremea războiului rece, scrie Daily Mail. La Moscova însă, ei au fost primiţi ca nişte eroi, chiar dacă s-au făcut de râs pentru eşecul misiunii lor, în urma căreia, se pare, nu au reuşit să smulgă nici măcar un singur secret de la Statele Unite pentru Moscova.

Putin nu s-a sfiit să facă mărturisiri despre întâlnirea lui cu roşcata de 28 de ani, care a fost căsătorită cu un britanic şi a locuit la Londra şi cu care a făcut un duet "live" pe unul dintre cântecele patriotice sovietice pe care le-a cântat şi cu ceilalţi spioni reîntorşi în ţară. "M-am întâlnit cu ei (agenţii ruşi, n.r.). Am vorbit despre viaţă, am cântat... Nu a fost karaoke, ci muzică live", a dezvăluit Putin, ţinând chiar să precizeze că au cântat "De unde începe patria-mamă". Cântecul era o parte din coloana sonoră a unui serial de televiziune despre spionii sovietici din Germania Nazistă. Mai târziu a devenit un imn neoficial al ofiţerilor de informaţii ruşi. Premierul rus a pus eşecul misiunii din SUA pe seama unui agent rus trădător, Serghei Tretiacov, care fugise în 2000 în SUA şi a murit în iunie, anul acesta, de atac de cord. "A fost (misiunea lor, n.r.) rezultatul unei trădări, iar trădătorii sfârşesc întotdeauna rău din cauza abuzului de alcool şi de droguri, în vreun şanţ", şi-a dat Putin cu părerea, adăugând cu subînţeles că ştie de cazul "unuia care a murit aproape la fel de curând".

Dar, evident, acesta nu a fost cazul nici unuia dintre spionii pe care i-a readus în ţară. După scuzele "profesionale", Putin i-a făcut Annei complimente personale, spunându-i că arată "ca o fată Bond" şi adăugând că speră ca ea şi ceilalţi colegi ai ei să se bucure de o viaţă bună în Rusia.
După episodul cu spionii readuşi în ţară, a urmat o demonstraţie sportivă "cool" şi "trendy" pe motocicletă. El s-a alăturat împătimiţilor de Harley Davidson din Sevastopol (Ucraina), pe o motocicletă cu trei roţi, cu care a mers la o întâlnire.

×
Subiecte în articol: magazin