x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Un roman misionar

Un roman misionar

17 Apr 2007   •   00:00
Un roman misionar

Este fondatorul Pilgrim Relief Society din Hudson, Canada. Se numeste Sebastian Titirau si a condus in luna martie o impresionanta actiune de evanghelizare protestanta in zona canadiana a Oceanului Arctic.

Dupa cum transmite pentru Romanian Global News Consulul General Onorific al Romaniei in Florida, Claude G. Matasa, alaturi de misionarul roman (foto), la aceasta calatorie au mai luat parte Shawn Boonstra si cameramanul Brian Belleau.

MISIUNE CRESTINA. In cadrul actiunii de evanghelizare, cei trei au reusit, in pofida mai multor piedici de ordin climateric, precum furtuni mari de zapada si temperaturi extrem de scazute, sa ajunga in localitatea Kimmirut. Aceasta, cu o populatie alcatuita din doar 450 de locuitori, este situata pe tarmul stramtorii Hudson din provincia canadiana Nunavut. Aici, temerarii misionari le-au distribuit Biblii in limba aborigena inuktitut celor care traiesc in aceste parti din nordul Canadei, aproape de Oceanul Arctic.

INTEMPERII. Din cauza unei furtuni de zapada, cei patru a trebuit sa mai ramana cateva zile in Kimmirut, urmand ca ulterior Sebastian Tirtirau sa isi continue actiunile de evanghelizare in Clyde River, tot in Nunavut.

Sebastian Tirtirau nu se afla pentru prima data in zona canadiana a Oceanului Arctic, mai multe deplasari similare cu scop misionar avand loc pe parcursul anului 2006.
  • Jurnalul Online
  • ×