x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Un suedez îşi construia propriul reactor nuclear în...bucatarie, cu o mie de dolari

Un suedez îşi construia propriul reactor nuclear în...bucatarie, cu o mie de dolari

de Cristian Ionescu    |    03 Aug 2011   •   11:02
Un suedez îşi construia propriul reactor nuclear în...bucatarie, cu o mie de dolari

Barbatul, al carui nume nu a fost momentan facut public, declarase de foarte multe ori, extaziat, despre fascinatia lui privind energia nucleara si intentia de a incerca experiementul la domiciliu, fara prea mare atentie acordata de concetateni spuselor sale, scrie thelocal.se

Suedezul a trecut la treaba si, dupa ce a cheltuit 1.000 dolari pe componente cumparate de pe Internet, din tari straine (nespecificate de autoritati), a inceput sa construiasca un reactor nuclear de casa, monitorizand apoi nivelul radiatiilor cu un aparat de masura Geiger.

La un moment dat, suedezul si-a dat seama ca obiectul muncii sale s-ar putea sa fie putin ilegal, asa ca a sunat la Autoritatea Suedeza de Radiatii ca sa intrebe cum se reglemeteaza reactoarele nucleare de casa. Facand ochii cat cepele, reprezentantii ASR-ului au sunat imediat la politia locala, care a organizat o actiune de interventie si a confiscat toate materialele omului, iar pe suedez l-au aruncat in temnita. Acesta a fost eliberat mai tarziu, dupa interogatoriu, fiind pus sa jure ca nu va mai face niciodata un reactor nuclear in bucatarie.

×