x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Unde mergem?.

Unde mergem?.

19 Mai 2011   •   21:00
Unde mergem?.

Iata-ne ajunsi aproape de luna Iunie, atunci cand te apuca dorul de mare, de nisipul fierbinte si apa ce te asteapta pentru o baie buna. In acest an ne-am propus sa ajungem in Insulele Malteze, acolo unde au pasit candva Cavalerii Ordinului Ioanit, Apostolul Pavel si Napoleon Bonaparte.

Pentru Malta iti trebuie doar atat – crema de soare, incaltari comode si voie buna. Insulele Malteze sunt un adevarat muzeu in aer liber, gasesti aici biserici (365 sa fim mai exacti), catedrale, muzee si cladiri istorice, situri vechi de peste 5.000 de ani. Capi­tala Valletta este inclusa pe lista Pa­trimoniului Unesco, iar arhitectura baroca te va obliga cu siguranta la a-ti folosi din plin memoria cardului pentru sute de fotografii. Si apoi ajungi in piata cen­trala, unde te asteapta Catedrala Sf. Ioan, cu loggiile sale aurite si em­ble­mele Marilor Maestri, un edificiu im­punator in care vei pierde cu siguranta cel putin o ora. De la arhitectura im­presionanta la picturile de o valoare ines­timabila ale lui Caravaggio,

Catedrala Sf. Ioan este un obiectiv principal in lista de vizite a turistilor. Nu departe te asteapta Mdina sau, asa cum este cunoscut, Orasul Tacerii. Fosta capitala a Maltei, Mdina este astazi unul dintre acele mici orase (ii spunem mici pentru ca are doar 0.9 km2 ca suprafata si circa 236 de locuitori) de care te indragostesti pur si simplu, cu case din piatra de culoarea mierii, tufe enorme de flori ce orneaza zidul cladirilor si ferestre cu obloane de lemn. Dar ceea ce face din Malta o destinatie irezistibila este tocmai acest melanj de istorie si cultura alaturat unei mari linistite si curate, cu peisaje ce te vor face inevitabil sa zambesti admirativ. Pe scurt, odata ajuns pe insula, descoperi mancare buna ( gurmanzii se pot desfata cu fructe proas­pete de mare sau tocanite de iepure), distractie cat cuprinde (in Paceville, statiunea St Julian’s, petrecerile in cluburi si pe plaja tin de seara si pana la rasaritul soarelui), o cultura de 7.000 de ani si o mare curata ce te ademe­neste la scufundari si snorkeling.

×
Subiecte în articol: fun