x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Unghii perfecte

Unghii perfecte

de Adriana V. Paduraru    |    09 Ian 2009   •   00:00

Oja nu face decât să ascundă defectele



Unghiile dau o mare bătaie de cap doamnelor. Fie sunt prea moi, fie prea tari, fie sunt îngălbenite, fie sunt cu pieliţele rupte. Iar ascunderea lor sub un strat de ojă nu rezolvă problema. Dimpotrivă, folosirea pe termen lung a lacului de unghii duce la deshidratatea acestora.

Statul în exces la soare, alimentaţia săracă în substanţe nutritive, iată numai câteva dintre cauzele care afectează sănătatea unghiilor. Aşa că, la primul semn de deteriorare, trebuie mai întâi să vă gândiţi la obiceiurile alimentare. De exemplu, unghiile casante înseamnă lipsă de calciu. Deci, un meniu zilnic îmbogăţit cu lactate, mere, cereale (musli), nuci şi alune va ajuta revigorarea unghiilor. Iar dacă am înlocui cafeaua cu o cană de suc proaspăt, ele vor deveni mult mai sănătoase. În plus, doi litri de apă consumaţi zilnic vor împiedica crăparea unghiilor.

TRUCURI. Am putea apela şi la reteţa bunicii: 10 ouă şi sucul de la trei lămâi, lăsate la macerat o săptămână. După care se adaugă apă şi miere şi se consumă o lingură pe zi. De asemenea, uleiul de măsline încălzit uşor, în care se storc câteva picături de lămâie, poate face minuni. Lăsaţi unghiile la înmuiat în acest amestec până când uleiul se răceşte complet şi efectele nu vor întârzia să apară.

Apa este şi ea un factor care deteriorează unghiile. După fiecare contact cu apa, unghiile trebuie uscate temeinic, altfel riscaţi să aveţi de suferit din cauza unor micoze. Pentru unghiile fragile nu sunt recomandate forfecuţa sau unghiera, ci o pilă de carton. Înainte de a începe procesul de pilire, specialiştii recomandă înmuierea unghiilor într-un bol cu suc de lămâie. Se va evita astfel exfolierea lor.

OJA. Aplicarea lacului de unghii nu trebuie făcută în mai mult de două straturi. În primul rând, unghiilor le va fi imposibil să "respire" şi, în al doilea rând, oja nu va rezista foarte mult. Înainte de aplicarea lacului, este recomandată lustruirea unghiilor cu o pilă specială şi protejarea acestora cu o soluţie bogată în vitamine.

NEWS

CHILOŢII TZUKI BY LOREDANA. Inspirată de noul său album şi de sărbătorile de iarnă, Loredana a lansat la sfârşit de an 2008 prima sa colecţie de lenjerie intimă, intitulată "Tzuki". Colecţia realizată împreună cu I.D. Sarrieri, cuprinde trei modele de chiloţi, două de damă şi primul model unisex din România.

"Mi-am dorit ca toţi cei care ascultă albumul să se simtă bine, să fie happy, să se distreze şi m-am gândit că ar fi nostim ca atunci când apare pe piaţă să lansez şi o colecţie de lenjerie intimă", a declarat cântăreaţa. Artista îşi doreşte să lanseze o întreagă linie de lenjerie "Tzuki", iar acesta este doar începutul unui proiect pe termen lung.

Astfel, interpreta îi va îndeplini dorinţa fiicei ei, Elena, şi va realiza în cursul acestui an şi o linie Miss Tzuki pentru adolescente, dar şi o colecţie de sutiene şi body-uri. În funcţie de cât de bine se vor vinde produsele marca Tzuki, Loredana ar putea să lanseze şi o colecţie de costume de baie pentru vara lui 2009.

Dacă vă doriţi să purtaţi chiloţi Tzuki, e bine de ştiut că cei unisex se vând cu 42 de lei, iar varianta tanga ajunge la 42,5 lei. (O.M.B.)

×
Subiecte în articol: life & style