x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Vâlcenii acuză Primăria că otrăveşte câinii vagabonzi

Vâlcenii acuză Primăria că otrăveşte câinii vagabonzi

de Ovidiu Ciutescu    |    26 Feb 2008   •   00:00
Vâlcenii acuză Primăria că otrăveşte câinii vagabonzi
Poliţia Râmnicu Vâlcea a fost sesizată de reprezentanţii Primăriei după ce, în ultimele zile, mai mulţi câini au murit otrăviţi pe o stradă din municipiu, existând mai multe reclamaţii ale localnicilor care îi acuză pe angajaţii Administraţiei Domeniului Public că au aruncat otravă în curţi, informează Mediafax.

ACUZE. Locuitori de pe strada Lespezi din cartierul Goranu din Râmnicu Vâlcea susţin că în ultimele zile patru câini au murit otrăviţi şi îi acuză pe lucrătorii Administraţiei Domeniului Public (ADP), societate subordonată Primăriei, că au amplasat momeli toxice pe stradă, dar şi în curţile caselor, pentru uciderea animalelor. "Cei de la ADP au trecut pe aici în mod suspect, nu aveau un scop bine definit şi este clar că au pus otravă pe stradă. La câteva ore am găsit câini de pe stradă morţi, dar am văzut că a murit şi un câine dintr-o curte, cu stăpân. Un câine a murit în câteva minute după ce a muşcat din momeală. Sunt iresponsabili că au omorât animalele, dar sunt iresponsabili şi pentru că otrava de pe jos e priculoasă pentru copiii mici, care oricând o pot duce la gură, neştiind ce este", susţine Mariana Stan, care locuieşte pe strada Lespezi din Râmnicu Vâlcea. Oamenii spun că au găsit şi în curţi otravă, care este sub sub forma unor granule negre, şi susţin că pisicile, câinii, păsările de curte, dar şi oamenii sunt în pericol.

NEAGĂ. Reprezentanţii Primăriei Râmnicu Vâlcea afirmă, la rândul lor, că nu există nicio acţiune de exterminare a câinilor din oraş, iar otrava nu a fost adusă de lucrătorii ADP. "Pot să vă asigur că nu este o acţiune a Primăriei. Cel care a făcut un asemenea gest criminal poate vrea să discrediteze instituţia, noi nu i-am trimis pe lucrătorii ADP ca să pună otravă pe stradă. I-am trimis, în schimb, pe cei de la ADP să adune de urgenţă momelile toxice şi cadavrele animalelor. Am înţeles că sunt patru câini morţi, iar granulele sunt de otravă împotriva şobolanilor, probabil o substanţă otrăvitoare extrem de puternică", a declarat Eusebiu Veteleanu, purtătorul de cuvânt al Primăriei Râmnicu Vâlcea. Potrivit acestuia, Primăria a sesizat Poliţia Râmnicu Vâlcea pentru a declanşa o anchetă astfel încât să se stabilească cine este vinovat pentru uciderea câinilor. "Există un dosar în lucru la Poliţie, deocamdată ancheta este în curs la noi, iar la Direcţia Sanitar-Veterinară analizează probele prelevate de la faţa locului, acele momeli toxice. Urmează să coroborăm rezultate şi în cel mai scurt timp vom avea şi concluzii", a declarat, marţi, subinspectorul Diana Smărăndoiu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Vâlcea. Potrivit lui Florin Constantinescu, directorul Direcţiei Sanitar-Veterinare Vâlcea, momelile toxice sunt periculoase în egală măsură pentru animale şi pentru oameni, iar îndepărtarea lor din zonă este o măsură de extremă urgenţă. Conform noii legi pentru protecţia animalelor, cei care au aruncat otrava riscă închisoare între şase luni şi trei ani.

×
Subiecte în articol: magazin valcea ramnicu valcea