x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Vasile Muraru: „Am ieşit din arestul judecătoriei din Santiago de Chile şi au înflorit magnoliile”

Vasile Muraru: „Am ieşit din arestul judecătoriei din Santiago de Chile şi au înflorit magnoliile”

de Florin Condurateanu    |    05 Ian 2012   •   21:00

Indragitul actor de comedie si de re­vis­ta spune ca a avut sansa sa-l aiba pro­fesor la facultate pe magistrul Dem Radulescu si inclusiv azi este 'stu­dent' la clasa lui Nae Lazarescu. Va­sile Muraru, ca si fratele siamez in ale umorului cu Nae Lazarescu, parca ar atrage ca gravitatia in­tam­plari nostime. Asta s-a petrecut de curand cu Vasile Muraru. A primit un premiu de interpretare cu un film romanesc la festivalul international din Israel. Peste doua zile,

Muraru avea o invitatie de a fi prezent si la acordarea altui premiu pentru filmul cu pricina, si asta la capatul geo­gra­fi­ei, la Santiago de Chile. A zburat cu avionul actorul roman cat a vazut cu ochii, peste 30 de ore survoland trei continente, Oceanul Atlantic si Marea Mediterana, de era sa cada Vasile de pe harta. Vasile Muraru are sange de roman suta la suta, roman prevazator, care si-a luat merinde pentru aceasta aventura peste plane­ta Pamant. Nevasta sa iubitoare, me­dic, i-a pus intr-o punga doua sandvisuri cu slaninuta si trei mere.

A man­cat cu compasul romanasul nostru, asa ca la coborarea din avion in San­tiago de Chile ii mai ramasesera doua mere, mere de Voinesti, din livezile fermecatoare ale meleagurilor dambovitene, doua mere domnesti. Habar n-avea artistul de la Tanase ca in Chile functioneaza o lege care interzice introducerea unor alimente straine in tara, pedeapsa fiind catu­sele sau o amenda zdravana. Cum a iesit din vama cu vinovatia de a avea in sacosa doua mere domnesti, lui Vasile Muraru i-au pus catusele si l-au dus grabnic in fata judecatorului.

Ca in tarile latine insa e loc de targuiala in orice si Vasile ii arata judecatorului legitimatia aninata de gat privind participarea la festivalul de film, plus demonstratia ca a 'calarit' harta planetei cu stomacul ghioraind de foame. Asa ca jude­ca­torul l-a ars doar cu amenda penala de doua-trei sute de dolari. Cand a iesit din tribunal si a scapat de senzatia de otel rece a catuselor,

Vasile Muraru l-a sunt pe fratele in ale hazului, pe Nae Lazarescu, si i-a zis: 'Abia am iesit din judecatoria capitalei Santiago de Chile, mi-au scos catusele puse pentru doua mere din Voinesti, dar te anunt ca in Chile au inflorit magnoliile'. Bineinteles ca Nae n-a inteles nimic. Vasile Muraru a ramas si in America de Sud acelasi suflet cumsecade de taran din judetul Neamt, crescut sa zica 'buna ziua' si la necunoscuti si bucuros sa intoarca fanul cu furca in capite. De mic copil citea pe rupte, isi facuse o biblioteca in odaia taraneasca, incat spuneau consatenii 'puiul asta de taran citeste pana si-o strica ochii'.

×
Subiecte în articol: pagina de suflete