x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Vaslui/Profesori lăsaţi fără ajutor de înmormântare

Vaslui/Profesori lăsaţi fără ajutor de înmormântare

de Nicoleta Craciun    |    25 Iun 2008   •   00:00

14:08 Peste o sută de profesori din judeţul Vaslui au protestat, miercuri, în Piaţa Civică a municipiului Vaslui, nemulţumiţi de decizia reprezenţanţilor Casei Judeţene de Pensii de a nu le plăti cadrelor didactice ajutoarele de înmormîntare

Se spune că unde-i lege nu-i tocmeală, dar în judeţul Vaslui se pare că legea e făcută după bunul plac al reprezentanţilor Casei Judeţene de Pensii.

Peste o sută de profesori din judeţul Vaslui au protestat, miercuri, în Piaţa Civică a municipiului Vaslui, nemulţumiţi de decizia reprezenţanţilor Casei Judeţene de Pensii de a nu le plăti cadrelor didactice ajutoarele de înmormîntare, aşa cum este prevazut în Statutul personalului didactic.

 Acţiunea de protest, care a durat aproximativ o oră, este urmare a negocierilor eşuate atît cu reprezentanţii Casei Judeţene de Pensii (CJP), cît şi cu cei ai Prefecturii Vaslui privind acordarea ajutoarelor de înmormîntare. Conform Statutului personalului didactic, profesorii au dreptul la cinci salarii ca ajutor de înmormîntare.

 "Acordarea ajutorului de deces pentru cadrele didactice este stipulată foarte clar în Legea 128/1997 privind Statutul personalului didactic, care ca şi o lege specială va avea întîietate faţa de o lege generală. Cei de la CJP ne recomandă să-i acţionam în judecată atunci cînd apare un caz de deces al unui cadru didactic, ceea ce pare absurd. S-a procedat în acest mod şi de fiecare dată insţanţa de judecată ne-a dat dreptate”, a declarat Xenofont Vasiliu, secretarul Convenţiei Judeţene a Sindicatelor din Învăţămînt Vaslui.

 Reprezentanţii învăţămîntului vasluian care au protestat, miercuri, susţin că au purtat discuţii şi cu reprezentanţii Prefecturii Vaslui, dar nu au primit niciun răspuns favorabil. În discuţiile purtate cu prefectul Ciprian Iftimoaiei, li s-a explicat faptul că problema nu este de competenţa Prefecturii, totul depinzînd de Casa Naţionala de Pensii.

 De altfel, sindicaliştii vasluieni din învăţămînţ spun că prin acţiunea de miercuri vor să tragă un semnal de alarmă liderilor federaţiilor sindicale naţionale din învăţămînt, astfel încît problema acordarii ajutoarelor de înmormîntare pentru profesori să fie rezolvată la nivelul întregii ţări.

×
Subiecte în articol: magazin