x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Vedete "falite"

Vedete "falite"

de Adriana V. Paduraru    |    10 Oct 2008   •   00:00

Nu toate celebrităţile au succes în afaceri



Cu toate că s-au bucurat de un real succes în carieră, unele dintre vedete au dat greş în afaceri. Motivele "falimentului" sunt diverse: fie nu s-au ocupat îndeajuns de respectivul "business", fie nu s-au priceput. Unul dintre exemple este Britney Spears. Ea a urmat exemplul altor actori şi şi-a încercat norocul în afaceri cu un restaurant – Nyla. Inaugurat cu mare pompă în iunie 2002, în Manhattan, restaurantul s-a închis în noiembrie după ce trei furnizori au dat în judecată conducerea pentru că nu-şi primiseră banii, iar clienţii au început să se plângă de calitatea proastă a servirii, dar şi a preparatelor.


ALCOOL. La capitolul "spirtoase", marele perdant este Marilyn Manson. "Mansinthe", căci acesta este numele băuturii marca Manson, s-a "născut" în august 2007, însă a fost privit cu scepticism de specialiştii în domeniu. Iar degustătorii au fost de-a dreptul... dezgustaţi. "Mansinthe miroase ca apa de canal şi are un gust mediocru", au spus la unison experţii care au "încercat" băutura la cererea unui site pentru gurmanzi.


MODĂ. Deşi cântăreaţă şi actriţă de succes, Jessica Simpson n-a "marcat" şi la capitolul "design vestimentar". În 2006, ea a fost dată în judecată de producătorul liniilor JS by Jessica Simpson şi Princy, pentru că nu a purtat în public ţinute din respectivele colecţii. Suma daunelor cerute: 100 de milioane de dolari.


TURISM. De multe ori se spune că aşchia nu sare departe de trunchi. Însă în domeniul hotelier, Nicky Hilton, moştenitoarea imperiului Hilton, a dat greş. În 2006, Nicky a încheiat o afacere cu dezvoltatorul Robert Falor pentru a transforma trei proprietăţi (două din Miami şi una în Chicago) în hoteluri de lux. Opt luni mai târziu, construcţiile au fost oprite, iar Falor a dat-o în judecată pe Nicky motivând că aceasta din urmă nu şi-a respectat clauzele din contract: promovarea proiectului şi realizarea design-ului interior.


PARFUMERIE. Dacă vedete precum Antonio Banderas sau David Beckham au avut un succes nebun cu parfumurile create de ei, nu acelaşi lucru se poate spune şi despre Donald Trump. Deşi preconiza vânzări de 100 de milioane de dolari, "aroma succesului şi a încrederii" lui Trump n-a fost pe placul americanilor.


CU IMAGINEA LA TRIBUNAL. Cu toate că a semnat un acord prin care devenea  imaginea liniilor vestimentare JS by Jessica Simpson şi Princy, cântăreaţa a refuzat să poarte în public ţinutele respectivelor colecţii. Drept pentru care a fost dată în judecată, pentru suma de 100 de milioane de dolari


CHIX. Britney Spears nu a fost pe cai mari în cazul restaurantului Nyla

×
Subiecte în articol: magazin