x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Videanu ii mulţumeşte premierului pentru scuzele adresate şoferilor

Videanu ii mulţumeşte premierului pentru scuzele adresate şoferilor

de Jurnalul National    |    22 Noi 2007   •   00:00

Primarul general al Capitalei, Adriean Videanu, a respins, joi, acuzaţiile premierului Călin Popescu Tăriceanu privind monopolul asupra lucrărilor din Bucureşti şi ii mulţumeşte pentru scuzele adresate şoferilor, in calitate de participant la trafic.



 Primarul general al Capitalei, Adriean Videanu, a respins, joi, acuzaţiile premierului Călin Popescu Tăriceanu privind monopolul asupra lucrărilor din Bucureşti şi ii mulţumeşte pentru scuzele adresate şoferilor, in calitate de participant la trafic.

"Scuzele sunt justificate şi le accept şi in calitate de participant la trafic, dar sunt ingrijorat că nu işi asumă intreaga responsabilitate cu privire la aglomeraţie", a afirmat Videanu.

"Tăriceanu a inaugurat un pod inceput de Mitrea (...) Eu nu voi inaugura niciodată lucrări incepute de alţii. Pănă in mai 2008 vor fi gata multe din proiectele asumate la inceputul mandatului meu", a spus Videanu.

Acesta il roagă pe Tăriceanu să urgenteze inaugurarea pasajului subteran de la Băneasa, cea de joi, a celui de-al doilea pasaj rutier din zona comerciala Băneasa, de pe DN 1 Bucureşti-Ploieşti, fiind apreciată de primarul general ca fiind parţială, care nu rezolvă problema traficului.

Edilul Capitalei a mai spus că premierul este rău informat cănd spune că resposnablitatea circulaţiei aparţine Primăriei, afirmănd că, dimpotrivă, aparţine Brigăzii de Poliţie Rutieră, care este in subordinea Ministerului Internelor şi Reformei Administrative.

In ceea ce priveşte licitaţiile de la Primăria Capitalei, Videanu il asigură pe Tăriceanu că acestea au fost intotdeauna corecte şi aşteaptă oricănd un control. Potrivit edilului Capitalei, Primăria este singura instituţie publică care apelează la experţi "din afară" in cazul licitaţiilor pentru că aceştia oferă garanţia unei analize obiective şi spune că oricine poate verifica oricănd acest lucru.


"Indiferent de ce spune Tăriceanu, atribuirea lucrărilor s-a făcut in conformitate cu legea. Foarte multe din soluţiile aplicate in capitalele europene sunt deja in implementare şi in Bucureşti, dar cel mai important este managementul traficului, a replicat primarul general al Capitalei.

Referitor la transportul in comun in perioada Sărbătorilor de iarnă este nevoie de intervenţia Guvernului acolo unde are responsabilitate, respectiv Âşoseaua de Centură, DN1 şi Metrou, a spus Videanu.

"In 18 ani, Metroul nu a fost extins decăt cu patru staţii, pe vremea in care preşedintele Traian Băsescu era primarul Capitalei. Dacă METROREX nu dă drumul la investiţii, vor fi blocate anumite tronsoane, pentru că fără investiţii majore nu se poate face nimic, iar dacă METROREX nu ţine pasul cu investiţiile Primăriei Capitalei, vom incerca să inbunătăţim transportul de suprafaţă, dar nu putem rezolva problema pentru că transportul subteran este cel mai important in marile capitale", a precizat Adriean Videanu.

Primarul Videanu a adăugat că nu sunt lucrări intărziate, doar in sectorul 1 fiind in această situaţie căteva străzi secundare, cum ar fi strada Coralilor, unde nu este canalizare. Videanu a mai spus că lucrările de pe strada Drumul Sării nu sunt in intărziere, pentru că Primăria a preferat să conserve lucrarea pe perioada sezonului rece şi s-o reinceapă in primăvară.

RATB va reintroduce culoare unice, iar in decembrie, cănd valorile de trafic vor creşte cu ocazia Sărbătorilor de iarnă, nu vor putea fi găsite soluţii miraculoase, singura posibilă este suplimentarea mijloacelor de transport.

Videanu a declarat că va cere Parlamentului să modifice legislaţia in ceea ce priveşte accesul maşinilor de salubrizare şi aprovizionare pentru că decizia nu poate fi luată la nivelul Capitalei, Bucureştiul avănd nevoie să-şi organizeze foarte bine unele servicii. "Intr-adevăr, trebuie modificată legislaţia in ceea ce priveşte aceste maşini, ele trebuind să circule intr-un anumit interval dimineaţa, pentru a fluidiza traficul", a spus Videanu.

Răspunzănd la o intrebare privind facturile neachitate la RADET, edilul a declarat că acestea reprezintă doar 2 la sută dintre consumatori, iar firma va da in judecată orice rău platnic. Videanu a adăugat că Bucureştiul are unul din cele mai reduse tarife la căldură, avănd in vedere că la costuri participă şi Primăria Capitalei.
Mediafax

×
Subiecte în articol: magazin capitalei videanu