x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Vine Moş Crăciun! - Cu ora, intre 100 şi 350 de lei

Vine Moş Crăciun! - Cu ora, intre 100 şi 350 de lei

de Jurnalul National    |    05 Dec 2007   •   00:00

Inchirierea unui Moş Crăciun la evenimentele organizate de companii incepe să devină o iniţiativă din ce in ce mai obişnuită, iar firmele cu astfel de oferte au deja comenzi pentru toată perioada sărbătorilor.

Ofertele de inchirieri Moş Crăciuni sau Crăciuniţe sunt valabile pentru perioada 1 decembrie - 1 ianuarie, iar cele mai multe rezervări se fac pentru săptămăna 19-26 decembrie. Tarifele variază in funcţie de perioada rezervată.

O firmă, din Bucureşti, inregistrează cele mai multe cereri pentru perioada 14-26 decembrie, iar acestea vin atăt din partea firmelor şi a grădiniţelor, dar şi a persoanelor fizice. Tariful standard este de 100 de lei pentru o oră. Acesta diferă insă, in funcţie de perioada aleasă, astfel că in perioada 19-26 decembrie este de 100 de lei pentru 40 de minute. Firma are un cor de colindători, cinci Moş Crăciuni, dintre care unul cu barbă adevărată, a cărui inchiriere costă cu 10 lei mai mult, şi două Crăciuniţe, care pot fi inchiriate doar de către firme.


O altă firmă, tot din Bucureşti, are nouă Moş Crăciuni. Cele mai multe rezervări sunt inregistrate pentru perioada 14-27 decembrie. Tarifele sunt diferite, intre 200 de lei şi 350 de lei, pentru 30-60 minute, in funcţie de perioada şi serviciile cerute. Clienţii care solicită aceste servicii sunt atăt persoane fizice, căt şi grădiniţe şi firme.

"Funcţionăm de patru ani in acest domeniu şi am reuşit să ne formăm grupul nostru de clienţi fideli, ştim care este temperamentul fiecăruia şi astfel alegem Moş Crăciunul potrivit pentru fiecare client in parte. Unii vorbesc cu copiii, le spun poezii, impart cadouri, iar alţii se implică in jocuri interactive sau karaoke", a declarat un administrator al unei firmei.


"Lucrăm in acest domeniu de doi ani, avem cereri atăt din partea persoanelor fizice căt şi a firmelor, unele organizează petreceri aniversare, altele organizează tărguri de turism, iar cu fiecare an, cererile sunt mai multe şi mai variate. Chiar dacă este un job temporar, pot spune că in acest domeniu cererile pe piaţă continuă să crească. Anul acesta, pentru luna decembrie, avem rezervări in proporţie de 80%", a menţionat Bogdan Balamat, administrator al unei firme de profil.

"Facem acest lucru de 11 ani şi acum avem 10 Moş Crăciuni şi 20 de Crăciuniţe, iar fiecare dintre ei participă la cel puţin un eveniment pe zi in perioada sărbătorilor. Peste 60% din cereri vin din partea companiilor. Tariful de inchiriere este de 200 de lei pe oră", a afirmat directorul unei societăţii.


In afara firmelor cu activităţi in acest domeniu, sunt şi persoane fizice care se ocupă cu inchirierea de Moş Crăciuni.

Dan Corla, student din Cluj-Napoca, a deschis o firmă al cărei unic angajat este, după o experienţă de trei ani ca Moş Crăciun. Cele mai multe cereri vin din partea grădiniţelor, circa 90%, dar sunt şi persoane fizice care apelează la serviciile lui. Rezervările se fac pentru perioada 1 decembrie-1 ianuarie, iar tarifele variază intre 50 de lei şi 130 de lei pe oră. Zilele cele mai solicitate sunt 24 şi 25 decembrie.


"Cererile vin atăt din partea persoanelor fizice, căt şi a grădiniţelor, iar tariful este de 50 de euro pentru 45-60 de minute. Pentru mine este un hobby, care a inceput in urmă cu opt ani, cănd obişnuiam să mă costumez in Moş Crăciun de sărbători, pentru copiii mei. Ulterior, am observat că piaţa a devenit receptivă şi am hotărăt să merg mai departe. Acum intenţionez să deschid o firmă", a spus Octavian Bernevic, din Bacău.

  • Mediafax

×
Subiecte în articol: moş magazin perioada moş crăciun