x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Vivat Miss Diaspora! Vivat Callatis!

Vivat Miss Diaspora! Vivat Callatis!

de Dana Andronie    |    19 Aug 2012   •   13:22
Vivat Miss Diaspora! Vivat Callatis!

Dupa un an in care a poposit in Cetatea Eterna, Callatis se intoarce la Mangalia. Olimpiada de la Londra a luat sfarsit, dar olimpiada frumusetii romanesti continua! Poate cel mai asteptat eveniment din cadrul Festivalului Callatis – Miss Diaspora – reuneste in acest an tinere romance din 12 tari.

Scena vapor din Portul Turistic Mangalia va fi, pe 24 august, gazda Galei finale a Miss Diaspora 2012. Din 2013, Festivalul Callatis va reveni in forta cu cele sapte zile si sapte nopti de manifestari culturale care l-au ridicat la rangul de cel mai mare festival din Romania.
Abia atunci vom putea spune: "Callatis" s-a intors acasa!

Deocamdata, ne vom bucura de Miss Diaspora. Spania, unde se regaseste o importanta comunitate romaneasca, a trimis patru dintre cele mai frumoase si inteligente tinere. Italia nu s-a lasat nici ea mai prejos si va fi reprezentata in marea finala de la Mangalia de trei concurente. De la Marea Nordului, din Belgia, doua tinere talentate au venit sa isi incerce puterile cu celelalte concurente din toata lumea. Franta, Germania, Austria, Olanda, Cipru, cu cate o reprezentanta, vin sa intregeasca "echipa Uniunii Europene". Romanii din comunitatile din jurul tarii – Republica Moldova, Ucraina, Serbia – si-au trimis si ei ambasadoarele frumusetii la Gala finala a Miss Diaspora 2012. Din indepartata Australie vine cea mai tanara concurenta la coroana cu lauri.

Iata si concurentele: Ana Narcisa Anghel (Spania, 21 de ani); Patricia Daiana Pop (Austria, 19 ani); Bianca Adriana Nicolae (Cipru, 19 ani); Alexandra Talapan (Spania, 17 ani); Marianna Damian ( Ucraina, 21 de ani); Diana Musca (Belgia, 19 ani); Vladimira Vicol (Franta, 19 ani); Marina Valeria Jurca (Serbia, 19 ani); Diana Elena Ciubotaru (Italia, 23 de ani); Krisztina Alexandra Sipos (Spania, 22 de ani); Teodora Irina Petrescu (Germania, 17 ani); Dorina Cioran (Belgia, 17 ani); Andreea Iuliana Benchea (Italia, 22 de ani); Bianca Lazar (Australia, 17 ani); Alexandra Mariana Lapte (Spania, 17 ani); Marina Cusnir (Republica Moldova, 20 de ani); Maria Daniela Necsulescu (Olanda, 20 de ani) si Ioana Adelina Andronic (Italia, 19 ani). "Premiul de Popularitate" va fi acordat concurentei care va primi mai multe voturi pe internet. Concurentele pot fi votate pe www.missdiaspora.ro.

Frumusetea poate fi purtatoare de mesaj pentru orice idee nobila, fiindca ea, frumusetea, este cel mai accesibil cod de decriptare a demersurilor culturale si de identitate nationala. Ce poate servi mai bine patriotismului decat o romanca frumoasa, de oriunde s-ar afla ea pe acest pamant. Asadar, vivat Miss Diaspora, vivat Callatis!

×