x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Vizitatorul misterios al lui Poe, absent pentru prima oară în 60 de ani

Vizitatorul misterios al lui Poe, absent pentru prima oară în 60 de ani

20 Ian 2010   •   00:00

Un misterios vizitator nocturn - care depune în fiecare an trandafiri şi o sticlă cu cognac începută pe mormântul poetului american Edgar Allan Poe în ziua aniversării sale - a lipsit marţi pentru prima oară în ultimii 60 de ani, informează AFP, citând relatarea unui membru al Poe Society.



"În general, el venea între miezul nopţii şi ora cinci dimineaţa în micul cimitir din Baltimore /Maryland/, în 19 ianuarie, din 1949", a explicat Jeffrey Savoye, secretar şi trezorier al Poe Society, asociaţie care are 380 de membri, admiratori ai scriitorului, răspândiţi în SUA şi în lume. 50 de persoane l-au pândit toată noaptea de marţi spre miercuri, în frig, pe trotuarul care mărgineşte cimitirul, dornice să dezlege taina admiratorului anonim, dar degeaba, a precizat Jeffrey Savoye, de profesie informatician. Unele dintre acestea veniseră din state îndepărtate ale SUA special pentru pelerinajul nocturn care marca cea de a 201-a aniversare a naşterii lui Poe.

O posibilă explicaţie a fost că vizitatorul romatic a renunţat la tradiţie, fiindu-i tot mai dificil să intre cu toată discreţia în acest cimitir din jurul unei biserici, dejucând în fiecare an pânda unei mici mulţimi dornice să surprindă acest ritual devenit celebru, dar fără să fi reuşit cineva până în prezent.

Jeffery Savoye, membru al Poe Society din 1983, a spus că grupul său nu are nicio idee despre identitatea vizitatorului. În urmă cu câţiva ani, un mesaj lăsat pe mormânt afirma că persoana care a început această tradiţie în 1949 ar fi decedat, dar ritualul a continuat. "Presupunem, din cauza acelui mesaj, că descendenţii persoanei respective au reluat tradiţia. Dar nu am reuşit niciodată să aflăm cine sunt", a adăugat el. Iar poliţia nu se implică decât în infracţiuni, având prea puţine tangenţe cu romantismul.

×
Subiecte în articol: magazin