x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Wesley Snipes, condamnat la trei ani de închisoare

Wesley Snipes, condamnat la trei ani de închisoare

18 Iul 2010   •   00:00
Wesley Snipes, condamnat la trei ani de închisoare

Wesley Snipes a pierdut, vineri, apelul făcut de avocaţii săi, care încercau să anuleze condamnarea actorului la trei ani de închisoare, pentru evaziune fiscală, justiţia americană confirmând sentinţa iniţială.



Curtea de apel din oraşul american Atlanta a considerat că sentinţa pronunţată de un tribunal din statul Florida, în 2008, împotriva starului american, a fost corectă, informează dailymail.co.uk, citat de Antena3.

Avocaţii lui Wesley Snipes au susţinut, însă, că această sentinţă a fost "nerezonabilă" şi că actorul american ar fi trebuit să fie audiat din nou, cerând, totodată strămutarea procesului la New York.

Potrivit actului de acuzare, Snipes nu a completat declaraţiile federale de impozit pentru perioada 1999 - 2004 pentru a evita să plătească o sumă care se ridică la 15 milioane de dolari şi a provocat un deficit de 41 de milioane de dolari serviciilor fiscale.

Denzel Washington, dublu laureat cu Oscar, a expediat o scrisoare judecătorului William Terrell Hodges de la Curtea Districtuală, cerând ca Wesley Snipes să fie scutit de pedeapsa cu închisoarea. "Wesley e ca un stejar mândru. Mulţi dintre cei care l-au cunoscut au beneficiat de roadele muncii sale. Eu m-am aflat în umbra sa şi am fost protejat de prezenţa lui", a declarat Denzel Washington. La rândul său, actorul Woody Harrelson, care îl cunoaşte pe Wesley Snipes de peste două decenii, a declarat că bunul său prieten este "un adevărat cetăţean al lumii". "El luptă pentru dreptate şi echitate în tot ceea ce face şi este o adevărată onoare pentru mine să îl numesc pe Wes fratele meu", a spus Woody Harrelson.

Totodată, mai mulţi prieteni ai actorului - actori, designeri şi chiar prezentatorul unei emisiuni de televiziune - s-au adresat justiţiei americane cerând eliberarea lui Wesley Snipes, însă cererea lor a fost refuzată.

Actorul a fost achitat însă de alte acuzaţii, mult mai grave, precum fraudă şi asociere în vederea comiterii de infracţiuni. Avocaţii lui Wesley Snipes au pretins că Douglas R. Rosile şi Eddie Ray Kahn, consilierii financiari ai clientului lor, care au fost şi ei condamnaţi la închisoare, l-au înşelat pe actorul american, făcându-l să creadă că nu există nicio lege care să îl oblige să plătească acele sume de bani.

Însă Robert O'Neill, procurorul care a instrumentat cazul, a declarat că Wesley Snipes era clientul unei societăţi "specializate în metode de fraudare a serviciului de impozite pe venituri", fiind în vizorul poliţiei de mai mulţi ani.

Actorul şi producătorul Wesley Snipes nu se află la prima confruntare cu justiţia. În septembrie 2007, el a fost condamnat la plata sumei de 1,7 milioane de dolari, datorată fostului său agent, care a invocat încălcarea termenilor unui contract.

În timpul anchetei coordonate de fiscul american, Wesley Snipes a fost arestat pe aeroportul din Johannesburg, fiind acuzat de serviciile vamale de tentativă frauduloasă de trecere a frontierei cu ajutorul unui paşaport sud-african care era falsificat. Actorul american a fost deportat la scurt timp în Statele Unite.

În vârstă de 47 de ani, Wesley Snipes a jucat în filme precum seria "Blade", "Răsărit de soare", alături de Sean Connery, "Demolatorul", alături de Sylvester Stallone, şi "Un admirator fanatic", alături de Robert De Niro.

×
Subiecte în articol: magazin