x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Horoscop 7 mituri, ritualuri și semnificații astrologice ale Solstițiului de Vară

7 mituri, ritualuri și semnificații astrologice ale Solstițiului de Vară

09 Iun 2020   •   16:30
7 mituri, ritualuri și semnificații astrologice ale Solstițiului de Vară
Sursa foto: pixabay.com

În fiecare an, între 20 și 21 iunie, se spune că Pământul se află cel mai aproape de Soare, marcând astfel prima zi de vară și cea mai lungă din an, în emisfera nordică.

Solstițiul de vară 2020 va fi la ora 17:43 EDT sâmbătă, 20 iunie. 

Soarele pare să stea nemișcat timp de aproximativ trei zile.  Poziția sa relativă față de Pământ nu se schimbă prea mult, de unde și această iluzie.

Termenul solstițiu derivă din termenii sol (Soare) și sistere (nemișcat).

1. Soarele își termină călătoria spre nord și se deplasează spre sud, anunțând începutul verii.

2. Soarele trece direct peste Tropicul Racului. 

3. Semnele zodiacale nu se schimbă, însă constelațiile da.

Astrologii anunță periodic faptul că horoscopul nu este exact, deoarece constelațiile s-au schimbat. Ori spun că există un al 13-lea semn zodiacal, invocând constelația Ophiucus. NASA a anunțat, în urmă cu câțtiva ani, că poziția constelațiilor nu mai este aceeași.  

Așadar, te-ai putea întreba dacă mai ești încă născut în zodia Racului. Răspunsul este da. 

Iată un aspect interesant de clarificare între astronomie și astrologie.

Constelațiile reale s-au schimbat de-a lungul veacurilor, dar astrologia occidentală modernă urmărește un sistem diferit numit Zodiac Tropical, care folosește constelații „artificiale”.

Zodiacul Tropical a fost creat în Alexandria secolului al II-lea de marele matematician,  astronom și astrolog Ptolemeu. În loc să urmeze mișcarea stelelor și a constelațiilor vizibile, astrologia occidentală se bazează pe traseul aparent al Soarelui, văzut de pe Pământ ( pentru că Pământul se rotește în jurul Soarelui).

În Zodiacul Tropical, astrologii au desenat 12 zone egale. Astrologii urmăresc mișcările Soarelui și ale celorlalte planete.

Creând o mică confuzie, Ptolemeu a numit fiecare zodie după 12 dintre cele 88 de constelații cunoscute (care s-au schimbat, dar asta nu are niciun efect asupra zodiei tale). Soarele trece prin fiecare zodie timp de circa 30 de zile. 

Deoarece Zodiacul Tropical este fix, acesta nu este afectat de schimbările axei Pământului. Fiecare an astrologic începe cu Soarele în Berbec, fapt care se bazează pe poziția Soarelui la echinocțiul de primăvară, pe 21 martie.

Solstițiul de iarnă are loc atunci când Soarele trece peste Tropicul Capricornului, în jurul datei de 21 decembrie.

4. În timpul solstițiului de vară se echilibrează energiile masculine și feminine. În astrologie, Soarele este asociat cu principiul masculin. Racul este un semn zodiacal feminim și este guvernat de Lună.

Acesta este momentul ideal pentru a lua în considerare modalitățile prin care putem echilibra forțele masculine și feminine din viața noastră.

Unde ai putea folosi un yin mai blând, mai receptiv ? Unde ai putea să ai parte de mai multă energie orientată către acțiune ?

Cu toții avem în noi ambele energii. Într-o epocă în care genul devine din ce în ce mai fluid și redefinit, solstițiul de vară este un moment nemaipomenit pentru a ne lărgi noțiunile despre ceea ce înseamnă acestea pentru noi.

Nu putem nega faptul că am putea fi mai sensibili unul față de celălalt. 

5. Soarele de află de fapt în cel mai îndepărtat punct al său față de Pământ, la solstițiul de vară. O concepție greșită comună este că solstițiul de vară începe când Soarele este aproape de Pământ, motiv pentru care temperatura crește (aceasta este doaro  schimbare climatică).

Înclinarea Pământului pe axa sa este ceea ce determină cantitatea de lumină și căldură pe care o obținem.

În emisfera nordică, Soarele se află direct deasupra capului, dându-ne multă lumină.

6. Ritualurile solstițiului datează din Egiptul antic, Roma și Stonehenge.

În Egiptul antic, solstițiul de vară a coincis cu prima fază a inundațiilor Nilului, marcând Anul Nou.

În China antică era sărbătorită trecerea de la energia yang la energia yin pentru următoarea jumătate de an.

Romanii o onorau pe zeița Vesta (care este unul dintre asteroizii astrologiei).

Și grecii l-au omagiat pe Kronus, sau pe Saturn, zeul agriculturii, la festivalul Kronia, din timpul solstițiului, unde sclavii și oamenii liberi erau egali pentru o zi. 

La Stonehenge aveau loc revelații în timpul festivalului care se desfășura în această perioadă.

7. Poți avea propria sărbătoare a solstițiului de vară.

Există o mulțime de ritualuri pentru a marca începutul verii. Vă recomandăm să faceți un foc pentru a onora Soarele, să împletiți cununi de flori pentru a omagia Pământul, și să faceți o baie de curățare, în cinstea semnului zodiacal al Racului.

 

 

×
Subiecte în articol: horoscop zodii solstitiul de vara