x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Horoscop Zodiacul Gâzelor. Află dacă ești ALBINĂ, CĂRĂBUȘ sau FLUTURE, FURNICĂ ori SCARABEU

Zodiacul Gâzelor. Află dacă ești ALBINĂ, CĂRĂBUȘ sau FLUTURE, FURNICĂ ori SCARABEU

de Marsilio Ficino    |    21 Apr 2014   •   13:43
Zodiacul Gâzelor. Află dacă ești ALBINĂ, CĂRĂBUȘ sau FLUTURE, FURNICĂ ori SCARABEU

Spre deosebire de sistemele zodiacale clasice, care sunt împărțite în 12 zodii, cel al insectelor are 13 zodii – asta neaducând, după cum se va vedea, un plus de ghinion vreunuia dintre semne.

Horoscop gâzelor (sau al insectelor) datează din Evul Mediu şi începe, conform calendarului agricol, la 1 martie.
 
Denumirile zodiilor sunt cele din imediata vecinătate a țăranului european, acele insecte cu care existența lui se intersecta în mod natural.

Vom întâlni furnica, greiere, albina, licuriciul, păianjenul lăcusta sau libelula, semn că omul simplu - ca și învățatul din acele timpuri care oscilau între întunericul credințelor oculte și lumina Renașterii - se închina naturii și era uimit de frumusețea ei.

Zodia Albinei
1-28 martie
Cei născuți sub acest semn sunt muncitori și plăcuți celorlalți. În dragoste și în familie sunt fideli și iubitori. În carieră sunt truditori și vor izbândi pe măsura trudei lor – chiar dacă uneori poate să le pară că recunoașterea vine puțin cam târziu.

Zodia Cărăbușului
29 martie-25 aprilie
Acest semn al zodiacului nu este întotdeauna marcat de noroc. Se remarcă însă o ritmicitate cu care apar momentele benefice în viața lor, iar atunci când vor înțelege care este acest ritm, vor reuși să își construiască și un stil de viață adecvat, conservându-și energiile în perioadele de stagnare și bucurându-se de anii de belșug.

Citeşte continuarea aici

×
Subiecte în articol: felicia zodiac horoscop