x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Angajații Google se opun construirii unui motor de căutare cenzurat pentru China

Angajații Google se opun construirii unui motor de căutare cenzurat pentru China

27 Noi 2018   •   23:07
Angajații Google se opun construirii unui motor de căutare cenzurat pentru China

Angajații Google se opun împotriva construirii unui motor de căutare cenzurat pentru China. Un grup de salariați ai Google și-a exprimat opinia printr-o scrisoare deschisă către angajatorul lor.

Planul lui Google de a se întoarce în China, cunoscut drept Project Dragonfly, a primit reacții negative încă din august, când a fost anunțat. Acest proiect permite guvernului chinez să cenzureze anumiți termeni de căutare și să controleze informațiile asupra calității aerului. Mai mult de 1.400 de angajați au semnat petiția internă, criticând lipsa transparenței din jurul proiectului. Cel puțin un salariat Google a demisionat în semn de protest.

Scrisoarea, care a fost semnată prima dată de nouă angajați, este un pas îndrăzneț din partea angajaților. „Mulți dintre noi am acceptat să lucrăm la Google ținând cont de valorile companiei, incluzând poziția precedentă față de cenzura și supravegherea din China, și înțelegând faptul că Google este o companie care vrea să-și plaseze valorile deasupra profitului” scrie în scrisoare. „După un an de dezamăgiri... nu mai credem că acesta este cazul”.

Google nu a răspuns imediat când li s-a cerut o replică, conform The Guardian.

×
Subiecte în articol: google China project dragonfly