x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Casa Albă ameninţă cu atacuri împotriva infractorilor informatici

Casa Albă ameninţă cu atacuri împotriva infractorilor informatici

21 Sep 2018   •   07:30
Casa Albă ameninţă cu atacuri împotriva infractorilor informatici

Casa Albă a avertizat joi hackerii străini că va acţiona ofensiv împotriva lor, în cadrul unei noi strategii de securitate informatică. Oficialităţile americane din domeniul informaţiilor se aşteaptă la o escaladare a atacurilor informatice înaintea alegerilor legislative care vor avea loc în Statele Unite în 6 noiembrie. 

 

Consilierul pentru securitate naţională al preşedinţiei SUA, John Bolton, a anunţat că noua strategie stabileşte liniile directoare pentru protecţia agenţiilor federale, precum şi a datelor private ale cetăţenilor americani. Sunt definite o serie de priorităţi, printre care dezvoltarea unor politici globale privind Internetul şi dezvoltarea unei forţe cibernetice competente pe plan intern. 

Potrivit lui Bolton, era necesară o schimbare a politicii "nu fiindcă dorim mai multe operaţiuni ofensive în spaţiul cibernetic, ci în special pentru a crea structurile de descurajare care vor demonstra adversarilor că implicarea în operaţiuni împotriva noastră va avea un preţ mai mare decât sunt dispuşi să plătească". 

Administraţia condusă de preşedintele Donald Trump a decis recent să anuleze o directivă din timpul fostului preşedinte Barack Obama, cunoscută sub denumirea de PPD-20. Aceasta instituia un proces exhaustiv de aprobare pentru operaţiunile informatice militare. Renunţarea la directivă oferă mai multă libertate în ripostele împotriva ameninţărilor informatice din străinătate, a explicat Bolton. 

Ari Schwartz, fost director pentru securitatea informatică al Consiliului Naţional de Securitate de la Casa Albă în timpul preşedinţiei lui Obama, consideră că "în general există un ton nou în politică, dar nu prea multă politică nouă, în afara revocării PPD-20, care fusese deja anunţată". "Conform experienţei mele, reacţiile nu au fost reţinute atât de politicile de descurajare, cât de incapacitatea agenţiilor de a executa", a afirmat el. AGERPRES

×