x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Daimler pregateste terenul pentru taxiuri fără şofer

Daimler pregateste terenul pentru taxiuri fără şofer

02 Mar 2018   •   06:54
Daimler pregateste terenul pentru taxiuri fără şofer

Daimler va plăti 70 de milioane de euro pentru a achiziţiona participaţia de 25% a Europcar la serviciul de car-sharing Car2Go, deschizând calea ca Mercedes şi BMW să producă taxiuri fără şofer.

 

Daimler şi BMW, cei mai mari producători de automobile de lux din Germania, sunt deja în negocieri pentru a combina serviciile lor de car-sharing, Car2Go şi DriveNow, au declarat surse care au dorit să-şi păstreze anonimatul. Companiile se pregătesc pentru o nouă eră a serviciilor de mobilitate, unde automobilele fără şofer le-ar permite să se extindă pe un segment de afaceri care este în prezent dominat de Uber în SUA şi Didi Chuxing în China.

Serviciile de car-sharing Car2Go (Daimler) şi DriveNow (BMW) au o prezenţă importantă în oraşele din Europa, dar lansarea automobilelor fără şofer ar stimula expansiunea în domeniul serviciilor autonome de taxe, susţin sursele. Daimler şi BMW vor să-şi combine afacerile pe segmentele de car-sharing, ride-hailing (comanda unei maşini prin intermediul unei aplicaţii), încărcarea vehiculelor electrice şi servicii digitale de parcare, consolidându-şi dominaţia pe piaţa europeană.

Recent, BMW a cumpărat toate acţiunile deţinute de Sixt la firma lor mixtă DriveNow, deschizând calea pentru o alianţă cu rivala Daimler, în domeniul serviciilor de transport car-sharing şi robo-taxi.Piaţa pentru servicii de ride-hailing reprezintă acum 33% din piaţa globală de taxi şi ar putea creşte de opt ori, până la 285 miliarde de dolari, până în 2030, după ce vor fi operaţionale robo-taxiurile, susţin analiştii de la Goldman Sachs.

Dezvoltarea serviciilor de ride-hailing şi perspectiva vehiculelor fără şofer a dus la prognoze potrivit cărora oamenii vor renunţa să îşi cumpere şi să îşi conducă propriile automobile în favoarea plăţii pentru călătorii individuale.

În România, Daimler are două unităţi de producţie, la Cugir şi Sebeş. AGERPRES

×