x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Facebook a şters 652 de conturi iraniene şi ruseşti prin care se urmărea manipularea

Facebook a şters 652 de conturi iraniene şi ruseşti prin care se urmărea manipularea

22 Aug 2018   •   12:29
Facebook a şters 652 de conturi iraniene şi ruseşti prin care se urmărea manipularea

Facebook a şters 652 de conturi şi pagini false, cu legături în Rusia şi Iran, care încercau să pună în aplicare operaţiuni de manipulare carea aveau ca ţintă SUA, Marea Britanie, Orientul Mijlociu şi America Latină, potrivit The Guardian.

Conturile şi paginile erau împărţite în patru campanii diferite, trei dintre ele din Iran. “Securitatea nu este ceva ce poţi să rezolvi în totalitate”, a spus CEO-ul Facebook, Mark Zuckerberg, marţi. “Trebuie să îmbunătăţim constant pentru a fi în faţă.”

Prima campanie implica o reţea de pagini de Facebook şi conturi pe alte platforme sub numele “Liberty Front Press”, campanie care se poziţiona ca fiind independentă, dar care, în realitate, avea legături cu presa de stat din Iran. Cele 74 de pagini, 70 de conturi şi cele 76 de conturi pe Instagram – unele dintre ele apărute încă din 2013 – postau conţinut politic axat pe Orientul Mijlociu, Marea Britanie, SUA şi America Latină. Paginile avea în jur de 155.000 de urmăritori în total. Paginile au plătit către Facebook şi Instagram 6.000 de dolari pentru publicitate, ultima plată fiind făcută în august 2018.

 

 

×