x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Facebook a şters mai multe conturi care aveau legătură cu armata din Myanmar, după un raport ONU

Facebook a şters mai multe conturi care aveau legătură cu armata din Myanmar, după un raport ONU

28 Aug 2018   •   12:29
Facebook a şters mai multe conturi care aveau legătură cu armata din Myanmar, după un raport ONU

Facebook a şters 18 conturi şi 52 de pagini asociate cu armata din Myanmar, inclusiv pagina comandantului, după ce un raport al ONU acuză forţele armate din Myanmar de genocid şi crime de război, notează The Guardian.

Într-o mişcare neobişnuită, paginile şi conturile ce aparţin de armata Tatmadaw au fost şterse la doar câteva minute după ce ONU a publicat raportul.

Facebook, care este o sursă populară de informare în Myanmar, a fost dur criticat pentru că nu a eliminat postările violente şi a contribuit la răpândirea urii împotriva minorităţilor musulmanilor rohingya. Aproximativ 25.000 de musulmani rohingya au fost ucişi, iar alţi 700.000 au fost nevoiţi să fugă în Bangladesh, anul trecut.

Raportul ONU a numit şi mai mulţi generali, inclusiv pe şeful armatei, Min Aung Hlaing, care, potrivit raportului, “ar trebui să fie investigat şi urmărit penal pentru genocid în nordul statului Rakhine, cât şi pentru crime împotriva umanităţii şi crime de război”. Ca răspuns, Facebook a şters şase pagini şi şase conturi asociate cu el şi cu alţi comandanţi militari.

“Vrem să prevenim ca aceştia să folosească serviciul nostru pentru a inflama, pe viitor, tensiuni etnice şi religioase”, a spus compania. Paginile şi conturile şterse aveau, împreună, aproximativ 12 milioane de urmăritori.

×