x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Facebook anunță că 6,8 milioane de utilizatori ar putea fi afectați de o problemă de securitate

Facebook anunță că 6,8 milioane de utilizatori ar putea fi afectați de o problemă de securitate

14 Dec 2018   •   18:39
Facebook anunță că 6,8 milioane de utilizatori ar putea fi afectați de o problemă de securitate

 Facebook a anunţat vineri că e posibil ca 6,8 milioane de utilizatori să fi fost afectaţi de un bug, care a folosit reţeaua de socializare pentru a permite altor aplicaţii să acceseze fotografii ale utilizatorilor, potrivit Reuters, citat de Agerpres.

Compania a anunţat într-un articol publicat pe blogul companiei că problema a fost rezolvată, dar că ar fi afectat până la 1.500 de aplicaţii create de 876 de dezvoltatori.

Facebook a precizat că este posibil ca aplicaţiile să fi avut acces la o cantitate mai mare de fotografii decât în mod obişnuit, timp de 12 zile, în perioada 13 septembrie -25 septembrie.

Această problemă este cea mai recentă dintr-o serie de dificultăţi în domeniul securităţii pe care gigantul tehnologic le-a dezvăluit anul acesta, printre care şi scandalul Cambridge Analytica declanşat în aprilie şi o breşă de securitate care a afectat circa 30 de milioane de conturi în luna octombrie.

Acţiunile Facebook au scăzut cu 1,3 procente la valoarea de 143,07 de dolari în prima şedinţa de tranzacţionare de vineri. Indicele compozit Nasdaq a scăzut cu 0,9 procente.

×
Subiecte în articol: facebook bug problema de securitate