x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Facebook vrea să monitorizez programele la care te uiţi prin intermediul microfonului de la telefon

Facebook vrea să monitorizez programele la care te uiţi prin intermediul microfonului de la telefon

16 Iul 2018   •   16:44
Facebook vrea să monitorizez programele la care te uiţi prin intermediul microfonului de la telefon

Facebook a depus o brevetare pentru un sistem care poate activa de la distanţă microfonul de la telefonul cuiva folosind semnale transmise prin intermediul unui televizor, scrie The Guardian.

Brevetarea descrie un sistem unde un semnal audio dintr-o emisiune TV sau o reclamă, semnal care nu poate fi auzit de urechea umană, va activa telefonul sau tableta pentru a porni microfonul şi pentru a înregistra “ambianţa conţinutului”. Înregistrarea va fi introdusă într-o bază de date pentru a permite aplicaţiei Facebook să identifice programul vizionat de o anumită persoană. Persoana nu poate dezactiva sistemul.

Brevetul, publicat prima dată de The New York Times, permite tehnologiei să ştie excat cine ce urmăreşte şi pentru cât timp. Acelaşi sistem ar putea fi folosit pentru a oferi recomandări de conţinut şi pentru a transmite reclame mult mai personalizate.

Experţii în intimitate sunt îngrijoraţi de intruziunea în casele oamenilor, în mod special pentru că înregistrarea ambianţei ar putea cuprinde şi conversaţiile private.

×