x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Google caută un hacker de trei milioane de dolari!

Google caută un hacker de trei milioane de dolari!

04 Feb 2013   •   23:40
Google caută un hacker de trei milioane de dolari!

Cunoscut pentru gesturile destul de atipice pentru un consorţiu, Google a pregătit un premiu consistent hackerilor care vor reuşi să găsească modalitatea prin care se poate sparge sistemul de operare Chrome.

Pwnium, concursul organizat de Google, a fost lansat pentru a găsi vulnerabilităţile sistemului de operare Chrome, mizând pe inventivitatea şi inteligenţa celor care percep aceste probleme din exterior.

Premiul iniţial era de un milion de dolari, dar valoarea sa a crescut pe parcurs, la două milioane, pentru ca în final să fie stabilit la 3.000.000,14159 dolari, o analogie făcută de organizatori la numărul pi. De asemenea, Google a anunţat va oferi 110,000 dolari pentru fiecare aplicaţie ce va reuşi să compromită măcar temporar sistemul său de operare.

Cei doritori îşi pot trimite aplicaţiile prin intermediul unor pagini web, de pe un Chromebook model Samsung 550, folosind o conexiune Wi-Fi.
Spre deosebire de precedentele concursuri organizate de Google, participanţii îşi pot prezenta produsele în deplin anonimat, fără a-şi mai dezvălui identitatea.

În ciuda interesului deosebit creat în jurul concursului, specialiştii în securitate informatică sunt sceptici cu privire la posibilitatea ca o singură persoană să câştige marele premiu.

Unul dintre cei mai repectaţi hackeri, care a câştigat câte 60.000 de dolari la precedentele concursuri Pwnium, este un adolescent cunoscut sub pseudonimul Pinkie Pie.

×
Subiecte în articol: hacker google