x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Laborator de teste Ai dispozitiv cu iOS? Atenţie când descarci una din aceste aplicaţii

Ai dispozitiv cu iOS? Atenţie când descarci una din aceste aplicaţii

10 Aug 2015   •   10:00
Ai dispozitiv cu iOS? Atenţie când descarci una din aceste aplicaţii
Compania de securitate FireEye pretinde că hackerii au găsit o metodă prin care să spargă dispozitivele cu iOS, cu ajutorul unei aplicaţii periculoase. A trecut vremea în care deţinătorii de dispozitive Apple se puteau simţi relativ în siguranţă, acum vremurile s-au schimbat.

Până nu demult, majoritatea hackerilor se concentrau pe dispozitivele cu Windows, pentru că acestea constituiau cea mai mare ţintă. Totuşi, cercetătorii au găsit recent, potrivit Noobz.ro, vulnerabilităţi la dispozitivele care folosesc sisteme de operare Apple, care le fac să fie o ţintă uşoară pentru hackerii experimentaţi.

FireEye a realizat o analiză care pretinde că hackerii au găsit metoda prin care să spargă dispozitivele care rulează iOS, cu ajutorul unei simple aplicaţii descărcate în telefon.

Compania a analizat intens 400 GB de date corporate care s-au scurs când hackerii au spart o firmă de securitate cibernetică, Hacking Team. Această scurgere de date a fost sesizată întrucât firma de securitate a lucrat cu câteva guverne, inclusiv Uzbekistan, Egypt şi Sudan.

"FireEye a dezvăluit recent 11 aplicaţii iOS prin care au fost realizate atacurile în cazul Hacking Team, depistând prima metodă prin care se ţinteşte asupra dispozitivelor iOS"
, scrie inginerul Zhaofeng Chen în raportul FireEye.

Vezi lista cu aplicaţiile la care trebuie să ai mare atenţie când le descarci în dispozitivele cu iOS.  

×
Subiecte în articol: ios