x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Laborator de teste Bijuteria Coroanei Allview: X2 Soul

Bijuteria Coroanei Allview: X2 Soul

de Marina Constantinoiu    |    08 Aug 2014   •   21:27
Bijuteria Coroanei Allview: X2 Soul

Hotărât lucru, “virusul” telefoniei mobile nu este unul de care să scapi prea uşor. Când ţi se pare mai abitir că te-a părăsit şi te-ai vindecat, pentru că, nu-i aşa, ţi-ai luat un telefon ultimul răcnet, ei, bine, nu trec mai mult de şase luni şi iar te loveşte o criză. Pentru că a apărut altul mai subţire. Cu un strat în plus pe spate, care-l face să nu alunece din mână, dar şi să nu se zgârie. Cu un procesor mai puternic, cu o cameră foto-video mai performantă decât “ultimul răcnet” din posesia ta.

Ei bine, un produs sub marcă românească - deja consacrata Allview – reuşeşte să impresioneze şi să puncteze la cam toate capitolele unde ai putea ridica pretenţii, când “te loveşte” pofta de ceva nou. Singura lui problemă este să fie suficient de abil pentru a se impune pe piaţă, căci concurenţa nu a stat cu mâinile în sân şi a lansat deja ceva ameninţător.

Noul X2 Soul de la Allview este, poate, cel mai subţire din lume, la cei 5,55 mm grosime ai săi. Nu este singurul produs de top al Allview, cu siguranţă nici ultimul, dar momentan este ceea ce eu numesc Bijuteria Coroanei. Are ţinută elegantă şi caracteristici impresionante. Mărturisesc, între noi a fost dragoste la prima vedere, chiar dacă “vederea” n-a fost lungă.

Rama din aluminiu este dintr-o singură bucată, înglobând display-ul generos, de 5 inchi şi care se duce foarte aproape de margini, ceea ce conferă o senzaţie extraordinară utilizatorului. Impresia generală este că dispozitivul este realizat din materiale premium, metal şi sticlă, precum clădirile moderne, dar şi că ai de-a face cu o construcţie solidă, în ciuda subţirimii aproape incredibile. Cei de la Allview se mândresc cu faptul că stratul din spate este la fel de subţire ca patru coli A4, având numai 0,40 mm grosime. Există şi dezavantaje! Amprentele sunt, evident, vizibile, iar despre zgârieturi este prematur să vorbim, căci timpul va decide dacă X2 Soul este mai vulnerabil decât altele. Ce nu a plăcut cârcotaşilor este poziţionarea camerei foto/video şi mai ales faptul că a trebuit să iasă puţin din carcasa spate, din cauza spaţiului limitat la un telefon cu o asemenea grosime! Compensează însă cu numărul de megapixeli – 13 şi cu faptul că este produsă de Sony! Camera foto secundară, minunată pentru selfie, are 5 MP şi un unghi foarte larg, cât să încapă şi câinele, şi pisica în cadru, de o parte şi de alta a stăpânului. Am fost plăcut surprinsă de faptul că aplicaţia pentru camera foto este dotată cu o mulţime de moduri, ba de înfrumuseţare, ba de panoramare, ba de HDR. Chit că te distrează şi nu sunt extraordinar de folositoare întotdeauna, şi tot contează!

Display-ul este un Full HD Amoled, cu unghi mare de vizualizare, cu luminozitate şi claritate de top, şi cu o densitate mare a numărului de pixeli (441). Allview ţine să menţioneze faptul că toch-screen-ul este dotat cu un senzor Atmel, datorită căruia telefonul poate fi manevrat cu mănuşi pe mână sau chiar cu mâinile umede.

X2 Soul este dotat cu un procesor cu opt nuclee, produs de Mediatek, dispune de o memorie RAM de 2 GB, un spaţiu de stocare generos de 16GB, dar care poate fi extins cu ajutorul unui card microSD.

Autonomia este bună, ţinând cont de faptul că acumulatorul cu care este dotat X2 Soul este unul de 2300 mAh. X2 vine cu Android 4.2 Jelly Bean şi cu interfaţa celor de la Allview, pe care nu toţi o agreează.
Sunetul nu m-a dezamăgit, mai ales că amplificatorul Yamaha integrat, sistemul DTS (Digital True Surround) şi microfoanele cu funcţie de atenuare din dotare fac treaba bună, pentru ca urechile să nu se simtă cumva lezate.
X2 Soul este compatibil cu tehnologia Miracast, ceea ce înseamnă că pe orice televizor cu port HDMI poate fi vizionat conţinutul smartphone-ului, utilizând adaptorul Smart2View, lucru neexperimentat de mine în realitate, din lipsă de timp şi de dispozitiv.

CARACTERISTICI:
■ Dimensiuni: 145,06x70,06x5,55 mm
■ Greutate: 129 grame
■ Display: Samsung, Full HD, Super Amoled, 441 ppi, 5 inch
■ Rezoluţie: 1920x1080 pixeli
■ Sistem de operare: Android 4.2.2 Jelly Bean
■ CPU: Cortex-A7, 1,7 Ghz Octacore
■ GPU: MALI-450MP
■ GPS: da, AGPS
■ Memoerie Flash: 16 GB
■ Memorie RAM: 2 GB
■ Cameră: principală, 13 MP, Sony IMX135
■ Secundară: 5 MP, OV5648
■ Acumulator: Li-Ion 2300 mAh


×