x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Laborator de teste Cum să îți protejezi smartphone-ul

Cum să îți protejezi smartphone-ul

05 Aug 2019   •   20:30
Cum să îți protejezi smartphone-ul
Sursa foto: LDProd/Getty Images/iStockphoto

Dependența de telefonul mobil este tot mai mare. Pe lângă apeluri și mesaje, acesta te ajută să identifici trasee și locații, înlocuiește cu succes aparatul foto, îl folosești pe post de translator atunci când călătorești pe alte meleaguri și, cel mai important, îți poți accesa online contul bancar. Prin intermediul aplicațiilor mobile plătești ușor și repede facturile la utilități, dar și biletele de avion ori rezervările la hotel.

Așa încât este important să știi ce să faci dacă îți pierzi smartphone-ul ori dacă ești victima unui furt. Pentru a preveni pagubele pe care le poți suferi prin accesarea acestuia trebuie, în primul rând, să-ți instalezi parole. Introdu un cod PIN, la care poți să adaugi și o amprentă digitală.

Atunci când te afli într-o altă țară care nu este membră UE să știi că vei primi notificări, prin e-mail ori sms, de la operatorul de telefonie prin care ești avertizat asupra costurilor și a consumului de date în roaming. Acest lucru este extrem de util, întrucât navigarea pe internet doar câteva minute te poate costa multe zeci de euro. În plus, și când te afli într-o zonă de frontieră este posibil ca telefonul tău să se conecteze la o rețea de telefonie din statul vecin, unde tarifele pot fi semnificativ mai mari.

Este bine să îți notezi pe o hârtie câteva numere importante care îți vor fi de ajutor în cazul în care rămâi fără telefon. Mai mult, este bine să știi linia de asistență a furnizorului de rețea din țara în care te afli, pentru a putea anula cartela SIM, astfel încât să nu fi taxat în cazul în care cineva îți va folosi telefonul.

 

Salvează-ți datele din telefon pe calculatorul de acasă pentru a nu le pierde definitiv în cazul în care pierzi ori ți se fură dispozitivul.

 

 

Măsuri de precauție

Folosește rețelele wi-fi locale care te pot ajuta să îți minimizezi costurile de roaming, însă trebuie să ai în vedere că acestea nu sunt sigure, iar datele tale pot fi distruse ori pot ajunge la hackeri. Folosește platforme cloud pentru a-ți păstra fotografiile. Pentru Android sunt multe gratuite, iar utilizatorii de iPhone au la dispoziție metoda de stocare iCloud. Dacă te afli în zone cu risc ridicat să rămâi fără dispozitiv, este bine să-ți faci asigurare.

 

 

×