x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Laborator de teste Din ce sunt făcute șervețelele umede. Sunt un real PERICOL pentru oameni și mediu!

Din ce sunt făcute șervețelele umede. Sunt un real PERICOL pentru oameni și mediu!

28 Feb 2019   •   13:30
Din ce sunt făcute șervețelele umede. Sunt un real PERICOL pentru oameni și mediu!

Cu toții folosim șervețele umede pentru a ne șterge pe mâini, demachia sau curată diverse suprafețe din casă noastră. Le folosești zilnic pe mâini, față, corp sau mobilă din casă, dar tu știi din ce sunt făcute?

Ei bine, află că aceste cosmetice sunt un real pericol pentru oameni și mediu. În câteva luni e posibil că aceste produse de igienă și cosmetică să dispară de pe piață. 

Șervețelele umede sunt confecționate din plastic ce nu este biodegradabil. Faptul că nu sunt reciclate constituie o problema uriașă pentru mediu. Dar o mare vină o au și firmele care nu specifică în reclame că sunt produse ce pot fi reciclate, și nu aruncate în WC.

În Marea Britanie, în 93% din cazuri, șervețelele umede reprezintă problema din spatele canalizărilor înfundate. În ultimii 10 ani, industria lor a înflorit. Gama s-a diversificat de la șervețele pentru ten, corp, zona intimă, șervețele pentru piele sensibilă, ten gras etc.

Și dacă le folosești și dacă renunți la ele, tot ești pe cale să provoci un dezastru ecologic. Doar motivele diferă, spun specialiștii în mediu. Care sunt argumentele pro și contra șervețele umede?

................

Citește mai departe AICI

Sursa foto: FLICKR.COM

×