x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Laborator de teste Elon Musk îşi îndreaptă atenţia de la Marte la spaţiul subteran - vrea tuneluri ca soluţie contra ambuteiajelor

Elon Musk îşi îndreaptă atenţia de la Marte la spaţiul subteran - vrea tuneluri ca soluţie contra ambuteiajelor

26 Ian 2017   •   12:00
Elon Musk îşi îndreaptă atenţia de la Marte la spaţiul subteran - vrea tuneluri ca soluţie contra ambuteiajelor
Sursa foto: Dan Taylor/http://www.heisenbergmedia.com

CEO-ul SpaceX, Elon Musk, îşi îndreaptă atenţia de la spaţiu şi planeta Marte la pământ. Sau, mai degrabă, sub pământ, deoarece intenţionează să construiască cel puţin un tunel rutier ca soluţie contra ambuteiajelor de care se declară exasperat, iar lucrările vor începe în circa o lună, după cum a scris miercuri pe Twitter. 

Miliardarul vizionar Elon Musk a stârnit uimire la mijlocul lunii decembrie când a anunţat, tot prin intermediul contului său de Twitter, că plănuieşte să cumpere o ''maşină plictisitoare'' de săpat tuneluri pentru a rezolva problema circulaţiei din Los Angeles, care îi dă mari bătăi de cap. ''Traficul mă înnebuneşte'', a scris pe reţeaua de socializare. El a promis atunci că va numi proiectul ''The Boring Company'' (Compania plictisitoare), potrivit CNN. 

Miercuri, Musk a anunţat ''progrese interesante'' legate de tunel, semn că nu glumeşte. ''Începem săpăturile în circa o lună'', a scris omul de afaceri pe Twitter. 

Potrivit CNBC, tunelul ar face legătura între biroul lui Musk de la SpaceX şi aeroportul din Los Angeles. 

Musk este deja foarte ocupat, el aflându-se la cârma a două companii - SpaceX şi Tesla (TSLA). De asemenea, este co-preşedinte al OpenAI, consultant în afaceri al noului preşedinte al Statelor Unite, Donald Trump, şi tată a cinci copii. 

Miliardarul a declarat în urmă cu un an, la un eveniment Hyperloop - concept lansat de el în anul 2013 pentru transportarea pasagerilor cu viteză foarte mare în capsule ce se deplasează printr-un tub de joasă presiune - că tunelurile sunt o modalitate prin care poate fi rezolvată problema ambuteiajelor în oraşe. ''Este o idee foarte simplă şi evidentă. Poţi avea tuneluri la mai multe nivele. Poţi avea chiar 30 de nivele de tuneluri şi să rezolvi complet problema ambuteiajului'', spunea pe atunci Musk. 

La începutul acestui an, Amazon (AMZN, Tech30) a primi patentul pentru un sistem de livrare a coletelor prin tuneluri, mai arată CNN. AGERPRES

×