x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Laborator de teste Google face un ANUNŢ care afectează mare parte dintre utilizatori

Google face un ANUNŢ care afectează mare parte dintre utilizatori

18 Mar 2016   •   19:20
Google face un ANUNŢ care afectează mare parte dintre utilizatori

Google a recunoscut, în “Raportul Transparenţei”, că s-a confruntat cu o serie de probleme de ordin tehnic care au pus în dificultate securizarea traficului, potrivit publicaţiei Noobz.ro.

Printre factorii reamintiţi de Google se enumeră componentele de hardware şi software care nu au suport pentru criptarea tehnologiilor moderne, dar a specificat şi faptul că anumite ţări şi organizaţii blochează şi astfel degradează traficul HTTPS. Alte organizaţii nu au dorinţa sau resursele de ordin tehnic necesare pentru a implementa HTTPS, iar în calcul mai intră şi produsele precum blogurile, care sunt domenii non-Google ce pot fi folosite.

În plus, unele dispozitive mai vechi nu au suport pentru criptare, standarde sau protocoale moderne. Marea majoritate a traficului necriptat care reiese din studiile Google, vine de pe dispozitivele mobile. Din păcate, aceste dispozitive nu mai pot fi actualizate şi s-ar putea să nu aibă niciodată suport pentru criptare.

Criptarea traficului variază de la o ţară la alta, iar în top 10 ţări cu trafic criptat pe care Google îl primeşte se numără: Canada, Statele Unite, Germania, Rusia (79%), Franşa, Regatul Unit al Marii Britanii, India (82%), Japonia, Brazilia şi, pe locul 10, Mexic (86%).

Află mai multe despre problema de criptare

×
Subiecte în articol: google