x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Laborator de teste Google oferă 200.000 de dolari hackerilor care găsesc hibe în versiunea Nougat a sistemului Android

Google oferă 200.000 de dolari hackerilor care găsesc hibe în versiunea Nougat a sistemului Android

15 Sep 2016   •   18:11
Google oferă 200.000 de dolari hackerilor care găsesc hibe în versiunea Nougat a sistemului Android

Compania Google a lansat miercuri Project Zero, un concurs prin care invită hackeri sau companii din domeniul securităţii cibernetice să găsească hibe în sistemul mobil de operare Android, câştigătorii urmând să fie recompensaţi cu sume consistente, scrie digitatrends.com. 

''Chiar dacă există programe de recompensare a vulnerabilităţilor la Google sau la alte companii, multe dintre acestea unice, bug-uri de securitate importante au fost dezvăluite ca rezultat a unor concursuri de hacking'', a indicat Natalie Silvanovich din cadrul Google într-un mesaj postat pe blogul oficial al companiei. 

''Obiectivul acestui concurs este de a găsi o vulnerabilitate sau o serie de bug-uri care permit executarea de la distanţă a codului de pe multiple dispozitive Android, cunoscând doar numărul de telefon şi adresa de e-mail'', potrivit lui Natalie Silvanovich. 

Hackerii care reuşesc să găsească hibele celei mai noi versiuni a sistemului mobil Android 7.0 Nougat vor trebui apoi să posteze detaliat procedura pe un forum specializat, care documentează chestiuni legate de sistemele Android, iar ulterior descrierea completă va fi postată pe blogul oficial al companiei Google. 

Hackerii vor trebui să folosească doar acele smartphone-uri care folosesc versiunea recentă Nougat a sistemului de operare Android. 

Câştigătorul concursului primeşte de la Google 200.000 de dolari, cel plasat pe locul doi 100.000 de dolari, iar un număr încă nedivulgat de alţi participanţi, care reuşesc să găsească anumite hibe, vor primi premiu de consolare de 50.000 de dolari. 

Potrivit McAfee Center for Strategic and International Studies, criminalitatea cibernetică este estimată anual la 160 de miliarde de dolari.AGERPRES

×