x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Laborator de teste În umbra unei glorii: LG G2 mini

În umbra unei glorii: LG G2 mini

de Marina Constantinoiu    |    28 Mai 2014   •   22:18
În umbra unei glorii: LG G2 mini

LG păstrează linia lansării unor versiuni mini pentru telefoane de succes şi lansează pe piaţă G2 mini, un telefon prietenos cu utilizatorul, care stă bine în mână şi zburdă în voie pe Internet. Formă ergonomică, design minimalist, culori şi luminozitate ca la...mama, pardon LG acasă, eleganţă. Una peste alta, G2 mini atrage privirile.
Ca şi predecesorul său, G2 mini păstrează partea frontală simplă, cu un ecran mare, care-i acoperă mare parte, iar pe spate sistemul de butoane Rear Key, pe care mulţi nu-l agreează din prima. Iniţial, aşa pare, că-s greu de nimerit, că le atingi din greşeală şi îţi afectează convorbirea, că-s prea uşor de confundat. Dar nu, după numai o zi de utilizare te împrieteneşti cu sistemul şi chiar ajunge să-ţi pară logic.

G2 mini are un display de 4,7 inch, este compact, cu o ergonomie bună, după cum spuneam şi, lucru demn de menţionat, acces la baterie. Capacul posterior este detaşabil, astfel încât ai acces atât la baterie, cât şi la microSIM şi microSD. Materialul carcasei spate este un plastic subţire şi flexibil, cu textură bine reliefată, pentru a nu-ţi aluneca terminalul din mână, cu mai multe puncte de prindere, fără joc sau cracmente în timpul utilizării.

Ce nu mi-a plăcut, dar poate a fost doar o problemă a terminalului testat, a fost performanţa difuzorului. Am întâlnit şi difuzoare mai bune aş putea zice, ca să existe şi cârcoteli, nu doar elemente pozitive.

Rezoluţia, poate, ar fi trebuit să fie alta (doar 950x540 la ecran de 4,7 inch), dar poate ăsta e unul dintre compromisurile unui “mini” la preţ acceptabil. Vizibilitatea în lumina solară este şi ea acceptabilă, pentru mine încă “nenăscându-se” telefonul ideal pentru astfel de expunere directă. De menţionat că printre caracteristici n-am găsit menţionat vreun senzor de luminozitate pentru ajustarea automată a strălucirii ecranului.

Platforma hardware Qualcomm Snapdragon 400 este din clasa de mijloc, modelul de faţă folosind un procesor q    uad-core ARM Cortex-A7 şi un nucleu grafic Adreno 305. Am găsit aceste date tehnice suficient de bune pentru rularea în condiţii de fluiditate a tuturor produselor soft instalate din Google Play în zilele de “butonare” intensă.

Dotat cu versiunea KitKat a Androidului (4.4.2) şi LG UI, telefonul prezintă câteva micro-aplicatii, Notification Area personalizabil, Quick Memo direct pe ecran, Q-Slide, telecomandă universală manevrabilă prin infraroşu, radio FM cu RDS, comenzi vocale.
Bateria, care poate fi înlocuită, este de 2440mAh, Li-Ion.

CARACTERISTICI:
Ecran:
4,7”, IPS, 960 x 540 pixeli, Gorilla Glass 2
Sistem de operare: Android 4.4.2
Chipset: Qualcomm Snapdragon 400
Procesor: ARM Cortex-A7, quad-core, 1,2 GHz
Procesor grafic: Adreno 305
RAM: 1 GB
Memorie: 8 GB (4 GB disponibili)
Card: microSD, max 32 GB
Date: HSDPA
WiFi: 802.11 b/g/n
Bluetooth: 4.0
USB: microUSB
Cameră foto: 8 M
Filmare video: 1080p
Cameră frontală: 1,3 MP
Baterie: 2440 mAh
Dimensiuni: 129.6 x 66 x 9.8 mm
Greutate: 121 grame
Altele: DLNA, NFC, senzor infraroşu, Dual SIM opţional


×
Subiecte în articol: LG G2