x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Laborator de teste Incredibil! Cornurile de rinocer imprimate 3D vor revoluționa industria farmaceutică mondială

Incredibil! Cornurile de rinocer imprimate 3D vor revoluționa industria farmaceutică mondială

24 Iun 2015   •   08:26
Incredibil! Cornurile de rinocer imprimate 3D vor revoluționa industria farmaceutică mondială

 O companie startup din San Francisco foloseşte cheratină - o proteină fibroasă care intră în componenţa unghiilor şi părului - şi ADN de rinocer pentru a produce prin imprimare 3D cornuri de rinocer sintetice, destinate în special pieţei medicinei tradiţionale chinezeşti, în cadrul unei strategii de reducere a braconajului pentru animalele din această specie aflată în pericol de dispariţie, conform unui material publicat de digitaljournal.com.

Conform companiei Pembient, un corn de rinocer sintetic obţinut prin această metodă este similar din punct de vedere genetic dar şi spectrografic cu cornul natural. Această companie pregăteşte pentru viitorul apropiat şi lansarea unei beri care să aibă printre ingrediente şi un extras de corn de rinocer, special concepută pentru piaţa chineză.

Citește și ALIFIA DE DRĂGAICĂ, leac miraculos din vremea dacilor 

Cererea enormă de pe pieţele medicinei tradiţionale din China şi Vietnam a provocat o creştere alarmantă a braconajului la rinocer în Africa şi Asia, aducând aceste animale în pragul dispariţiei. În Africa de Sud, unde se află 80% din populaţia de rinoceri a Africii, au fost braconate nu mai puţin de 1.215 de exemplare de rinocer în cursul anului trecut, conform datelor oficiale.

Matthew Markus, CEO al companiei Pembient, a precizat că aceste cornuri sintetice de rinocer.............................

Citește articolul integral pe ANTENA SATELOR



×