x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Laborator de teste Incredibil! Parc de turbine eoliene pe un bob de orez! Poate da energie pentru un smartphone

Incredibil! Parc de turbine eoliene pe un bob de orez! Poate da energie pentru un smartphone

13 Iun 2015   •   08:28
Incredibil! Parc de turbine eoliene pe un bob de orez! Poate da energie pentru un smartphone

Este absolut incredibil ce poate face mintea umana! Daca credeai ca le-ai vazut si le-ai auzit pe toate, atunci te-ai inselat. Iata ca exista inca lucruri de care sa te minunezi! 

Cercetătorii americani de la Universitatea Texas, Arlington, lucrează la elaborarea celui mai mic parc eolian, care ar putea fi instalat pe suprafaţa unui bob de orez şi ar putea încărca un smartphone.

O turbina eoliana din aceasta are o lăţime de numai 1.88 mm. Echipa de cercetători, condusă de Smitha Rao şi J.C.Chiao, dezvoltă proiectul miniturbinelor eoliene în parteneriat cu WinMEMS Technologies Co.

Nu este un proiect cu care sa doreasca obtinerea unui loc in Guiness Book, ci un demers stiintific de la care se asteapta sa aiba o finalitate practica.

"Reprezentanţii companiei au fost luaţi prin surprindere de ideea noastră, mai ales după ce le-am arătat si filmul în care demonstrăm funcţionalitatea acestor microturbine", a declarat Smitha Rao.

Miniturbinele sunt realizate din......................

Citește continuarea AICI ca sa afli parametrii tehnici, cum functioneaza si la ce vor fi folosite cele mai mici turbine eoliene din lume.



×