x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Calatorii Investiţii în aeronave supersonice

Investiţii în aeronave supersonice

29 Mai 2018   •   16:33
Investiţii în aeronave supersonice

Tot mai multe companii şi-au arătat interesul în dezvoltarea aeronavelor supersonice, după ce Concordul a fost retras în 2003, scrie CNN.

Printre jucătorii principali se numără Boom Technology, care a strâns 85 de milioane de fonduri de la investitori şi parteneri strategici, precum Virgin Atlantic Airways.

În această primăvară, Ctrip, cel mai mare furnizor de servicii de călătorii din Asia, cu 300 de utilizatori înregistraţi, a devenit principalul partener strategic al Boom Technology din China.

“China promite să fie cea mai mare piaţă pentru transportul supersonic. Cererea pentru transport aerian este incredibil de puternică”, a spus şeful biroul comercial de la Ctrip, Victor Tseng, pentru CNN.

Prima etapă a planului companiei Boom ar putea fi lansată în acest an. Compania a anunţat public planurile de a lansa aeronava XB-1 în 2019, un concept cu două scaune.

Dacă etapa va decurge conform planului, compania va construi aeronave supersonice comerciale, care vor călători cu 1.451mph, de peste două ori viteza sunetului.

 

×