x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Laborator de teste iPhone 6S: un smartphone foarte bun, cu o baterie incredibil de slabă

iPhone 6S: un smartphone foarte bun, cu o baterie incredibil de slabă

06 Oct 2015   •   13:23
iPhone 6S: un smartphone foarte bun, cu o baterie incredibil de slabă

Într-o lume a smartphone-urilor cu display-uri mai mari de 5 inch, iPhone 6S este în minoritate, având o diagonală de 4,7 inch.

Cu excepția lui Sony Xperia Z5, telefoanele mobile de mici dimensiuni sunt ”low-cost”.

Ultimul telefon lansat de Apple, iPhone 6S, a primit verdictul: specialiștii îl consideră un telefon foarte bun, dar care are o baterie foarte slabă.

Potrivit www.theguardian.com, smartphone-ul are o cameră mai bună decât modelul anterior, un touch screen 3D, care recunoaște presiunea cu care utilizatorul apasă pe display, un procesor mai rapid și un senzor pentru amprentă care funcționează mai bine. Totuși, utilizatorii sunt dezamăgiți de faptul că trebuie să își încarce telefonul de două ori pe zi.


Mic, subțire, dar puțin mai greu

Singurele diferențe între iPhone 6 și noul model 6S sunt un „S” mic imprimat pe spate și existența unui model de culoare roz.
Astfel, în ceea ce privește aspectul, iPhone 6S reprezintă mai mult sau mai puțin copia iPhone-ului lansat anul trecut, fiind totuși cu 0,2 mm mai gros și cu 14 grame mai greu.

Comparând acest telefon cu alte smartphone-uri populare de pe piață, putem menționa că diferențele fizice sunt neglijabile. iPhone 6S are 143 grame în timp ce Samsung Galaxy S6 și Sony Xperia Z5 au 138 de grame. Totuși, iPhone 6S are o densitate a pixelilor mai mică spre deosebire de celelalte telefoane vârf de gamă.

Bateria este cea mai mare problemă a acestui telefon. Testat de specialiștii de la The Guardian, telefonul nu a rezistat mai mult de ora 23:00, în condițiile în care fusese scos de la încărcat la 7:30 dimineața.

Astfel, verdictul pe care l-au dat este că iPhone 6S este un telefon care are potențialul de a deveni cel mai bun smartphone de pe piață, dar durata de viață redusă a bateriei este o adevărată problemă. Specialiștii au subliniat că iOS 9 se potrivește și funcționează mai bine pe modelul de 4,7 inch decât pe iPhone 6S Plus.

Specificații
Ecran: 4,7in 750 x 1334 pixels (326 ppi)
Procesor: dual-core Apple A9
RAM: 2GB RAM
Capacitate de stocare: 16/64/128GB
Sistem de operare: iOS 9
Cameră: 12MP rear camera, 5MP front-facing camera
Conectivitate: LTE, Wi-Fi, NFC, Bluetooth 4,2, GPS
Dimensiuni: 138,3 x 67,1 x 7,1mm
Greutate: 143g
 

×
Subiecte în articol: iPhone 6S