x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Laborator de teste Lansarea noului rover NASA spre Marte a fost amânată pentru a doua oară

Lansarea noului rover NASA spre Marte a fost amânată pentru a doua oară

25 Iun 2020   •   12:01
Lansarea noului rover NASA spre Marte a fost amânată pentru a doua oară

Lansarea noului rover Perseverance, care aparține NASA, spre Marte a fost amânată până pe 22 iulie din cauza unei „probleme de contaminare” a echipamentelor, a informat, miercuri, Agenția spațială americană, potrivit space.com.

Roverul Perseverance urma să fie lansat spre Planeta Roșie pe 20 iulie de la baza aeriană Cape Canaveral, din Florida. Problema a fost semnalată în timpul operaţiunilor de capsulare a roverului în vârful rachetei portante Atlas V, construită de United Launch Alliance (ULA).

„NASA şi United Launch Alliance au fixat acum ziua de miercuri, 22 iulie, pentru lansarea misiunii Marte 2020 din cauza unei întârzieri apărute în timpul activităţilor de capsulare a roverului. Este nevoie de timp suplimentar pentru a ne adresa unei posibile probleme de contaminare a liniilor de suport la sol, în cadrul NASA's Payload Hazardous Servicing Facility (PHSF)", potrivit comunicatului transmis de NASA.

Aceasta este cea de-a doua amânare în două săptămâni. Iniţial, această misiune urma să înceapă la 17 iulie, dar a fost amânată cu trei zile din cauza unor probleme a echipamentelor de la sol, printre care o macara defectă.

 

×
Subiecte în articol: nasa rover marte