x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Laborator de teste Luxemburg vrea să exploateze metale rare din asteroizi

Luxemburg vrea să exploateze metale rare din asteroizi

03 Feb 2016   •   18:52
Luxemburg vrea să exploateze metale rare din asteroizi

Luxemburg va anunţa crearea unui joint venture împreună cu două companii americane prin care se va forma o societate minieră de exploatare a unor minereuri cum sunt aurul, platina dar şi altele, existente pe unii dintre cei 13.000 de asteroizi situaţi mai aproape de Pământ, informează agenţia DPA.

Un metru cub dintr-un astfel de asteroid conţine, în mod potenţial, minereuri în valoare de 1.000 de miliarde de dolari, notează ziarul 'Luxemburg Wort', citând opiniile unor experţi.

Proiectul se află în lucru din anul 2013, precizează agenţia DPA. Ministrul Economiei din Luxemburg, Etienne Schneider va urma să ofere miercuri mai multe informaţii despre societatea comună care va implica firme din cele două ţări menţionate.

Potrivit 'Financial Times' cei doi potenţiali parteneri americani din cadrul proiectului sunt 'Deep Space Industries' şi 'Planetary Resources'.

În luna noiembrie a anului trecut, preşedintele american Barack Obama a declarat că orice material adus pe Pământ, provenit de pe un asteroid, de către un cetăţean american va fi proprietatea acelei persoane, mai notează agenţia DPA.

×
Subiecte în articol: minerit pe asteroid luxemburg