x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Laborator de teste VIDEO Noul Boeing 777x va avea aripi rabatabile!

VIDEO Noul Boeing 777x va avea aripi rabatabile!

21 Mai 2018   •   12:10
VIDEO Noul Boeing 777x va avea aripi rabatabile!

Terminatiile uriaselor aripi ale noului avion de linie Boeing 777x se vor plia pentru ca aparatele sa poate intra pe portile hangarelor, unde sunt trase dupa efectuarea curselor, scrie Bloomberg.

 

Cu problema aripilor s-au confruntat, anterior, avioanele A380 Airbus SE (cel mai mare avion de pasageri din lume, cu o anvergura a aripillor de 79,86 metri). In fata unor asemenea dimensiuni, o serie de aeroporturi mondiale au creat usi si hangare speciale, unde avionul poate fi parcat dupa cursa. 

Dificultati similare pot aparea si in cazul noilor modele Boeing 777-8 si 777-9. In aceste conditii, producatorul s-a gandit ca, pentru aceste aeronave, aripile sa fie fabricate nu din aluminiu, ci dintr-un material compozit din fibre de carbon. In opinia expertilor de la Boeing, cu o astfel de solutie, aripile vor fi mai solide si mai usoare.

Potrivit Bloomberg, tehnologia de reducere a greutatii aripilor va permite constructorului sa mareasca amploarea standard a acestora cu sapte mebri, pana la 71,3 metri. Si aici intervine insa chestiunea hangarelor. 

In aceste conditii, autoritatile americane de resort au aprobat utilizarea aripilor cu o structura rabatabila. Va fi o premiera absoluta.

Aripi

 

 

×