x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Laborator de teste Oamenii de ştiinţă au reprodus o bere din Epoca Fierului

Oamenii de ştiinţă au reprodus o bere din Epoca Fierului

03 Noi 2016   •   18:34
Oamenii de ştiinţă au reprodus o bere din Epoca Fierului

O echipă de cercetători a lucrat împreună cu o fabrică de bere din Milwaukee pentru a reproduce o băutură alcoolică descoperită într-un sit funerar din Epoca Fierului din Germania, informează Live Science. 

În ciuda faptului că solul acid a dizolvat rămăşiţele umane, arheologii au găsit în necropolă arme din metal şi un cazan, datat între anii 400 - 450 î.e.n.. Acesta a fost plin cu mied antic atunci când a fost îngropat, potrivit cercetătoarei Bettina Arnold, arheolog şi antropolog de la Universitatea Wisconsin-Milwaukee. 

''Bărbatul decedat din Tumulul 17 Mormântul 6 a fost trimis către ''viaţa de apoi'' nu numai cu armele, ci şi cu 14 litri dintr-o băutură alcoolică despre care se credea că îi va servi pe lumea cealaltă la recunoaşterea statutului său de persoană importantă pe care îl avusese în timpul vieţii'', a explicat Arnold. 

Cazanul a fost descoperit în anul 2000. Cercetătoarea şi echipa sa au colaborat cu un paleobotanist la analizarea urmelor de alcool obţinând o reţetă de bere antică. 

Se crede că băutura alcoolică a fost un tip de mied cunoscut ca bragă, a explicat Arnold. Aceasta era preparată dintr-o combinaţie de orz şi miere, dar conţinea şi creţuşcă (plantă utilizată deseori în miedul preistoric) şi mentă, potrivit oamenilor de ştiinţă. 

Împreună cu cercetătorii, fabrica Lakefront Brewery din Milwaukee a reprodus berea, iar băutura a putut fi degustată, în premieră, la Festivalul Anual de Ştiinţă din Wisconsin, la finalul lunii trecute.AGERPRES

×
Subiecte în articol: bere din epoca fierului