x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Laborator de teste A fost inventat un nou tip de conexiune Wi-Fi care consumă mult mai puțină baterie

A fost inventat un nou tip de conexiune Wi-Fi care consumă mult mai puțină baterie

26 Feb 2016   •   12:32
A fost inventat un nou tip de conexiune Wi-Fi care consumă mult mai puțină baterie

Dacă întrebați un specialist sau căutați pe Internet sfaturi despre cum ați putea economisi bateria unui smartphone, veți primi același răspuns: activați „Modul Avion”.

De ce? Pentru că este închis Wi-Fi-ul, care chiar dacă este una din cele mai bune invenții, consumă enorm de multă energie.

Potrivit sciencealert.com, există o veste bună pentru cei care nu își pot imagina viața fără conexiune la Internet: inginerii și specialiștii în știința calculatoarelor din Statele Unite au demonstrat că este posibil să se realizeze conexiune Wi-Fi utilizând de 10000 mai puțină energie decât cu ajutorul metodelor convenționale, într-un mod de 1000 de ori mai eficient decât în cazul alternativelor, precum Bluetooth-ul.

Tehnologia a fost denumită Passive Wi-Fi (Wi-Fi pasiv), iar Shyam Gollakota, unul din savanții care au lucrat pentru dezvoltarea acesteia a explicat că au vrut să vadă dacă este posibil să se realizeze conexiune Wi-Fi folosind cât mai puțină energie (baterie).

Gollakota și echipa lui au reușit să conceapă această tehnologie separând operațiunile digitale și analogice din undele radio. În ultimele decenii, au fost facute numeroase îmbunătățiri în acest sens, dar acum conexiunea Wi-Fi va fi mai eficientă ca niciodată.

Chiar dacă 11 Mbps nu este cea mai bună viteză din lume, este decentă și mult mai rapidă decât Bluetooth-ul. Cu siguranță, nimeni nu s-ar plânge de acest aspect, în condiițile în care telefonul nu este complet descărcat atunci când ajunge acasă.
 

×
Subiecte în articol: wifi semnal wifi inventie