x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech LG G4 vs Galaxy S6 - comparaţii tehnice

LG G4 vs Galaxy S6 - comparaţii tehnice

de Dragoş Tănase    |    29 Apr 2015   •   19:04
LG G4 vs Galaxy S6 - comparaţii tehnice

LG tocmai a lansat pe piaţă noul model al său de top, LG G4, care se va lupta pentru supremaţie cu modelul celor de la Samsung, Galaxy S6.

Site-ul technology.iafrica.com a făcut chiar o comparaţie între cele două modele elegante , urmând ca voi să trageţi concluzia finală.

DESIGN

Cei de la LG au optat pentru un capac acoperit cu piele, disponibilă pe negru, maro, roșu, albastru, bej și galben, dar există si varianta cu carcasă de plastic, disponibilă pe gri metalic, alb ceramic și auriu.

Modelul Samsung a preluat butonul hardware oval Home, cu senzor pentru amprente, cele două butoane capacitive cu iluminare, senzorii frontali vizibili sau grila cu un singur rând de perforaţii a căştii. Totuşi, ca o noutate, părţile frontală şi posterioară sunt acoperite cu două suprafeţe fabricate din Gorilla Glass 4, iar acestea sunt încastrate într-o ramă cu margini rotunjite fabricată integral din aluminiu. Super cool.

PUTERE

G4 este propulsat de un procesor  de la Qualcomm, Snapdragon 808, cu o memorie RAM de 3 GB şi un spaţiu intern de stocare de 32 GB.

Galaxz S6 are un procesor octa-core Exynos 7420 pe 64 bit de tip big.LITTLE ce este compus din 4x nuclee Cortex-A53 și alte 4x nuclee Cortex-A57. Mai există şi versiunea cu procesor Snapdragon 810, ce aduce 3 GB memorie RAM și 3 variante de stocare: 32, 64 și 128 GB. În termeni de jocuri și performanță generală, S6 ar trebui să funcționeze mai bine decât G4 - dacă există într-adevăr o diferență perceptibilă.

DISPLAY

Atât LG G4, cât și Galaxy S6 au un ecran QuadHD cu cea mai mare rezoluție de pe piață, dar primul folosește un panou S-AMOLED, în timp ce al doilea foloseşte unul LCD Quantum IPS.

LG G4 are un ecran de 5,5 inci, în timp ce  Galaxy S6 unul de 5,1 inci, ceea ce înseamnă că densitatea pixelilor e mai mare la cel din urmă.

CAMERA

Camera  de la LG G4 vine cu un senzor de 16 MP, are o deschidere f/1.8, iar sistemul de focalizare este acelaşi folosit şi pe G3, prin laser. LG a inclus un nou senzor pentru cameră, ce promite redarea culorilor cât mai natural chiar şi în condiţiile în care lumina este foarte slabă.

Camera are şi un bliţ LED dual tone, stabilizare optică a imaginii, HDR şi laser AF. Camera este capabilă de filmare 4K la 30fps sau fullHD la 60fps şi oferă înregistrare audio stereo în timpul filmarilor.

Aplicaţia de cameră are şi un mod manual ce te ajută să setezi toate funcţiile unei camere profesionale. Camera secundara (frontală) este de 8MP (capabilă de filmare fullHD la 30fps), ceea ce înseamnă selfie-uri mai bune.

Lentilele de la Samsung Galaxy S6 au o deschidere de f/1.9, în timp ce camera frontală e de numai 5MP.

BATERIA

Bateria telefonului LG G4 este de 3,000 mAh şi e detaşabilă, astfel că utilizatorii pot să-şi înlocuiască bateria, deşi rezistă cu 20% mai mult decât predecesorul său. G3.

În schimb, la Galaxy S6 bateria nu se poate scoate şi este de doar 2550mAh, dar se încarcă destul de repede... 36%, în 20 de minute!

STOCARE

Samsung a renunţat la cardul microSD, mărind spaţiul de memorie. 32GBs de depozitare, ca model de bază, ceea ce detronează vechiul nivel de 16 GB.

Şi LG G4 a optat pentru o memorie internă de 32GBs, dar a păstrat şi slotul pentru cardul de memorie. Terminalul va beneficia şi de 100 GB de stocare in cloud, timp de doi ani, prin intermediul Google Drive.

×