x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech VIDEO Primul portavion de productie chineza continua testele

VIDEO Primul portavion de productie chineza continua testele

27 Aug 2018   •   13:25
VIDEO Primul portavion de productie chineza continua testele

China a demarat al doilea program de teste pentru primul sau portavion fabricat in totalitate in tara, Type 001A. Duminica, el a iesit in larg de pe santierul naval din orasul Dalian. 

 

Publicatia Sina a publicat mai multe fotografii ale navei. Din imagini se vede ca pe punte nu exista avioane. Primele teste s-au derulat in luna mai. Atunci, expertii militari chinezi afirmat ca etapa secunda a programului se va efectua inclusiv cu avioane. 

Type 001A este primul portavion realizat in totalitate in China si al doilea din dotarea marinei militare a statului. Avand o lungime de 315 metri, nava poate dezvolta o viteza de 32 de noduri. 

Primul portavion, Liaoning, a fost construit pe baza navei sovietice Variag, cumparat de China in 1998 din Ucraina, pentru a-i transforma intr-un fel obiect turistic. 

Ulterior, nava a fost achizionata de guvernul chinez, care a modernizat-o si a predat-o armatei. In aprilie anul curent, fostul Variag a fost declarat defect, precizandu-se ca pentru o aterizare in siguranta trebuie redusa greutatea avioanelor, inclusiv prin eliminarea armamentului din dotare si prin reducerea volumului de carburant. 

Portavion

×
Subiecte în articol: China portavion dalian type001A