x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Rusia pirateaza absolut tot! Chiar si Jocurile Olimpice!

Rusia pirateaza absolut tot! Chiar si Jocurile Olimpice!

26 Feb 2018   •   09:27
Rusia pirateaza absolut tot! Chiar si Jocurile Olimpice!

Spioni militari ruşi au piratat sute de calculatoare ale organizatorilor Jocurilor Olimpice de iarnă de la PyeongChang, lăsând să se creadă că sunt piraţi nord-coreeni, sustine cotidianul Washington Port.

 

La numai cateva ore dupa deschiderea JO 2018, pe 9 februarie, Coreea de Sud a anunţat deschiderea unei anchete pentru a încerca să înţeleagă de ce mai multe situri ale Jocurilor au fost victima unor întreruperi intempestive de internet pe durata ceremoniei de inaugurare a importantului eveniment sportiv.

Surse neidentificate citate dede Washington Post, au indicat acuzator agenţia de informaţii a armatei ruse, GRU, ca s-ar afla in spatele acelei operatiuni, menita sa preia controlul asupra unui număr de 300 de calculatoare legate de organizarea Jocurilor Olimpice.

Hackerii au piratat routere în Coreea de Sud şi au lansat un program malware, care poate colecta informaţii sau poate paraliza reţelele. Aceiasi interlocutori ai publicatiei americane nu au fost în stare să spună dacă hackerii rusi au provocat necazuri în timpul ceremoniei, subliniind, totodata, ca actiunea nu a fost un lucru "îngrijorător".

In pofida faptului ca piratii cibernetici au folosit adrese IP nord-coreene, lasand impresia ca atacul a venit de la Phenian, JO 2018 au permis o detensionare spectaculoasă a relaţiilor între cele două Corei, în special prin defilarea comună a delegaţiilor celor două ţări la ceremonia de deschidere, constituirea unei echipe feminine unite de hochei pe gheaţă a Coreei, prezenţa remarcată a surorii liderului nord-coreean Kim Jong Un şi a animatoarelor nord-coreene (pom-pom girls) pe parcursul celor 15 zile de competiţie.

Totul a culminat cu strângerea de mână care a avut loc duminică între preşedintele Coreei de Sud, Moon Jae-in, şi generalul nord-coreean Kim Yong Chol, considerat un "criminal de război" de către opoziţia sud-coreeană. AGERPRES

×